• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stiv1961 - майстор
Ако бяхте питали Емо Чолаков до сега задачата да е решена :-D
abc - напреднал
stiv1961 написа:
Ако бяхте питали Емо Чолаков до сега задачата да е решена :-D
Речено, сторено :)

Прикачен файл

Ново Bitmap изображение.jpg
Ново Bitmap изображение.jpg (48.01 KиБ) Видяна 2411 пъти
stiv1961 - майстор
:lol: Голям зевзек си :)
schuldiner - майстор
Скалата Целзий отразява фазите на водата при 1 атмосфера. Границите са Абсолютна нула - нула по Целзий - сто градуса по Целзий.
Емпирично установихме, че 1 литър вода с температура 0,01'С (водата е течна), поставена при температура 0,00'С и 1 атм. налягане придобива 100% кристална структура след 134 секунди. Два пъти по-студено го тълкуваме като два пъти по-бързо кристализиране, т.е. за 67 сек. След много опити постигнахме повтарящ се резултат на минус 4,8 градуса - те това е два пъти по-студено от 0!

Бяха ползвани помощни средства от рода на шише Jim Beam, кило кайсак, а също бири, та на никое от изчисленията да не се вярва твърде. Освен това нямахме термометър, но пък имахме достатъчно лед и увеличително стъкло да гледаме как се образуват ледените кристали. Също така нямам обяснение защо точно литър вода... но пък беше забавно.
VLADO66 - майстор
По-студено спрямо какво?Или спрямо кого-негър,шоп и ескимос еднакви субективни усещания за топло-студено ли имат?Или както го е казал Оня-'Дайте ми отправна точка и ще повдигна Земята.
filmatoplo - майстор
Пак тъпа идея ми дойде :? че, сега робуваме на едни мерни единици и закони , но утре тоест след ента години ще се променят гледните точки , мерни единици и някой закони .
sstefanov - майстор
...някоИ закони.
baretata_7_62 - специалист
Според мен отговора на schuldiner звучи най достоверно. Поне има някаква логика.
abc - напреднал
baretata_7_62 написа:
Според мен отговора на schuldiner звучи най достоверно. Поне има някаква логика.
+1
Тани - модератор
Това с логиката нещо не го разбрах! Във всеки един от постовете има логика - факт! Всеки отговор може да бъде решение на задачата - също факт! Ако една задача има повече от едно логично решение , значи логиката ѝ куца - също факт!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Задачка за температура" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: