• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ahmakov - специалист
Вакуум във системата има. За да започне кипене на литиево бромната течност, с някаква си концентрация, при 35С, явно си е нужен вакуум.
Ако вместо с топломер, разпределението на топлинната енергия, не на температурата, става с водомер може и да прехвърлите част от разхода си на комшиите...

Колега, kosiobg, според мен сте тръгнали по грешен път, не че няма да има балъци да се "вържат". Ако наблегнете на реалните предимства на изделията, в системи с нискотемпературен източник на топлина, може да имате по голяма реализация. А това за 2-3-5 пъти по икономично, e нема как да стане...
torbalan - Дървен философ
А колко площ ще ми трябва, за да се грея при температура на радиатора 35 градуса?

Изобщо пълно е с лафове "...тарифират отделената температура..."

Намаляваме консумацията с 90% и с кво ще се греем???

Изобщо авторите на тез статии май са учили някаква друга топлотехника... Извънземна :)
filmatoplo - майстор
За това че веществото в ампулата е затворено във Вакуум е ясно , но трябва ли да доминира че радиатора е Вакуумен , може да се нарече кондензен,изпарителен,ендотермично -екзотермичен :wink:
Ahmakov - специалист
Радиатора може да има минимална температура 35С, а максималната може да е и 90С,... примерно.

Ами сигурно, вакуум звучи по така..., нямам идея защо, аз само изказах предположение...
filmatoplo - майстор
Няма спор че радиатора работи , физката му ми е ясна , при затопляне отдолу нагоре на радиатора -въздуха който се затопля ще се движи в правоток с топлоносителя.При обикновените радиатори с горно топлозахранване е обратно.Обикновения радиатор погледнат на термокамера си личи че горе е червен долу син , а тези сега май са с равномерна топлина и цвят погледнат с термокамерата .
Ahmakov - специалист
Радиаторите, че ще топлят, ще топлят, но вместо да ни занимават с научна или ненаучна фантастика, по добре да дадът конкретни модели с размери и мощности. Някакви спецификации, каталози. Май разчитат на нещо друго и очакват неземни цени и печалби.
filmatoplo - майстор
Друго ме интересува -ако на този радиатор му вкараме 60 градуса вода в тръбата -колко градуса ще топлят глидерите .И второ -ако му вкараме 60 градуса в единия край , колко ще излиза на изхода :? ами цената :? .
filmatoplo - майстор
НОВА технология за отопление - вакуумен радиатор -това като се напише в Ютуб един руснак те развежда в един магазин с монтирани такива радиатори , 100 кв магазин , радиатори май 10 бр , само електро котела не чух добре колко клв е :? -Двац с половина -колко е два и половина или двайсе и половина :? .
a_stoev - майстор
Ахмаков май е напипал истината. С тези радиатори заради различния топлообмен сравнено с класически воден може би тъпите контактни топломери няма да отчитат точно. Има вероятност това да позволява да се краде топло от комшиите при дяловото разпределение, но ако грешката е с обратен знак => :проба: .
Така че може и за това да говорят руснаците като повишена ефективност, ама трябва да се преведе като "измама". Търговеца вероятно не е наясно за какво става дума и затова, превел, недопревел, почна с глупостите и вие му се наредихте да го ... :проба: .
torbalan - Дървен философ
Трудно ще излъжеш топломера (до колкото изобщо това, дето се монтира на радиатора може да се нарече така)...
Тези, дето ги проектират и произвеждат, не ядат доматите с колците :)
Ahmakov написа:
Радиатора може да има минимална температура 35С, а максималната може да е и 90С,... примерно.

Ами сигурно, вакуум звучи по така..., нямам идея защо, аз само изказах предположение...
Ако вакуумно-вълшебния радиатор разчита на агент, който кипи (кондензира) при 35 градуса, я се опитай да ми обясниш как ще работи при 90 градуса?
Или нека не са 90, а 40 ;)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

Тема "Вакумни радиатори/Вентилконвектори/Глидери кое?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: