Най - вълнуващия въпрос зимно време.
hbogdanov - напреднал
Ами с Grundfos Alpha+ съм - уж електронно урправление, сама си регулирала мощноста, разни други али-бали. Сложил съм я на средно положение, но дори и на най-ниската мощност радиаторите шумят.
Просто вече само секретния вентил ми остава като заподозрян, за нищо друго не се сещам :? . Проблема да го сменя е, че трябва да натъманявам радиатора, защото на Luxor адапторите за медни тръби са някакви с гумена вложка вместо месингова (сигурно за по-евтино) и медната тръба идва с 1см по-къса от колкото им трябва да Danfoss-а (като гледах термовентилите на Honeywell, при тях и повече ще дойде).
Между другото да попитам, има ли някъкви спецификации, на колко трябва да е отворен секретния вентил за съответната мощност на радиатора?
hbogdanov - напреднал
В крайна сметка, оказа се проблема в секретния вентил. Тези на Luxor са някъкви много странни, на максимум отворен, отваря около 25% от максималния капацитет и явно от там идва шума, а ако тръгнеш да го притваряш, става още по-зле. По мое мнение, стойте далече от тази марка, нещо не е читава. Ето да покажа за какво става дума:
Прикачен файл:
IMG_20130826_102920.jpg
IMG_20130826_102920.jpg (26.96 KиБ) Видяна 1934 пъти
Иначе го смених с Caleffi, интересно че там където бях сложил и термовентила на Danfoss, като смених с термовентил Caleffi и шума и там изчезна. А Danfoss-а като ги гледам доста по-високо качество изглеждат, преполагам трябва и термовентила и секретния вентил да са от една марка, може би да има значение. На тези Caleffi, единствения им недостатък е че много висока цена са сложили на термоглавите - 25лв.

Тема "Термовентил, термоглава, шум." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: