• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
:) lusynik .
Задал съм няколко въпроса на peletko и той ми отговори най-учтиво, аз приемам отговора му и приключваме. Покажи ми къде съм плюл по твоята горелка и съм те нападал личностно. Ти сам се навря между шамарите и продължаваш да се заяждаш. Постовете ми, адресирани към тебе са единствено отговор на твоите по мой адрес. Нямам какво да си меря с теб, нито съм ти коментирал горелката, нито имам желание да го правя. Щом ти харесва ползвай си я и толкоз. Аман от комплексарщини!
filmatoplo - майстор
Не че се оправдавам , но заради доброто се извинявам ако съм убидил някокого в темата :) , горелката не е лоша , само в началото има малка заигравка с нея .
lusynik - специалист
Обдухването старт-стоп съм го заковал на по 1 минута.Никакви ядове!
Последна промяна от lusynik на съб фев 09, 2013 10:41 am, променено общо 1 път.
plastkomfort - специалист
lusynik написа:
Обдухването старт-стоп съп го заковал на по 1 минута.Никакви ядове!
Я дай по-точно обяснение как точно настройваш горелката ако може стъпка по стъпка.
lusynik - специалист
Ще ме заболят ръцете да обяснявам :-D !!!Писането е много,но набързо важните моменти.От голяма важност ЗА ДА НЕ ЗАДРЪСТВА,е наклона на горелката.При мен ,монтажа е на вратата на котела.Ако приемем,че котела е правилно нивелиран,наклона е напред,към самия котел.Незнам колко са градусите,но наклона съм го дал като под долната част съм подложил едно квадратче със страна 1 см.За шнека е ясно-45 грдуса наклон и засичане за 6 мин.Виждам,че колеги въвеждат стойноси от рода на 1600 гр.,та се чудя колко са реални и ако са,с какви пелети са замервали.Останалите стойности съм ги дал в предните постове и гарантирам,че и в момента съм с тях.Единственото което можеш да променш е оборотите на вентилатора.Преди когото бях с триходовия котел,оборотите бяха малко повече около 70%.
Да разбирам ли,че не ти работи добре горелката?Ако искаш опиши проблема,ще се радвам да помогна!Може и на лични.
Към колегите-виждам по постовете,че този вид горелка се монтира на всякакви котли.Бихте ли споделили вашата на какъв котел е монтирана и евентуално подробности:разход,отопляема площ,вид пелет,настройки...снимки ако е възможно!?!
filmatoplo - майстор
Аз съм слагал само на котли Бош , махам само клапата за въздуха която се намира на долната врата на котела , горелката пасва точно .Самата горелка притискам с две винкелчета около 14 санта мисля бяха , пробивам 4 отвора на вратичката , има и 4 отвора на винкелите -поставям азбезбеста даден с горелката и стягам 8 мм болчета :wink: .Вътре в котела се маха скарата и ръчката за скарата , не се монтира и регулатора за въздуха със синджирчето , на негово место се слага медна гилза за термодатчика на горелката :wink: .Не е философия да се монтира и на др котел.
Choch - специалист
filmatoplo написа:
Не е философия да се монтира и на др котел.
Прав си,само при виадрус има повечко мерене-защото отвора на камерата е триъгълен и главата на горелката ивг може да удари при затваряне на долната врата.Но пък не се налага купуване на фланец-както е при гп.Според представителя на фирмата който беше при монтажа и настройката на моята-ивг е за тези котли-дакон,бош и тн,даже новите горелки са сини-заради котела бош,управлението им също е със синя лепенка,а не със сива,преди това са били черни-заради бгтерм
Честно,не знам какъв е този антагонизъм към тази горелка...Не че имам някакво наблюдение върху други модели,но когато взимах решение трябваше да избера м/у фероли котел+сън7,виадрус +гп 20/25 и виадрус+ивг.Спрях се на последното и не мисля че съм се нахендрил.Лесна за обслужване,изключително антидурашко изнесено управление с голям дисплей-не е необходимо да се гъзурча около горелката или да се опитвам да чета с лупа,седмичен таймер,вкл/изкл на помпата от горелката-тоест не е необходимо онова чикиджийско оранжево термореле да ми пуска помпата когато си реши.Това че консумира макс 400вата вместо 1100 също го отчитам за плюс...Кьопавите пелети и неможенето на техниците да я настроят не я прави проблемна..Общо взето за парите за които я взех нямаше да мога да купя и гп20-ако се произвеждаше още де :mrgreen:
Имам наблюденя върху гп25 -също е антидурак,ама е он/оф...всъщност на ерато защо им трябваха 4 поколения горелки за да пуснат модулационна?Толкова сложно ли им е било?Или просто като лидер на пазара могат да си позволят да не търпят развитие?
За да не съм оффтопик ще си постна и тук настройките
пелети min:4.4
пелети max:38,6
пауза 30s
хистерзис-10
вентилатор- 90%
почистване през 5минути за 12 секунди
капацитет на шнека-1350
мощност 16кВт с тези бях до средата на януари..нещо поскучах и реших да загубя някой друг час и измъдрих тези с които съм сега
мин 3.5
макс 19,6
пауза 24сек
хистерзис 10
вентилатор 90%
почисване през 5мин за 10 сек
капацитет 1350(реалния по кантарче е 1300-усреднено)
16квт
не виждам разлика в разхода,сега я държа на 65градуса,вместо на 50+.
Разход..от началото на отоплителния сезон до сега не надхвърлям 22,5 кг на ден,което ме устройва напълно.
Още нещо-горелката е податлива на гаснене когато дълго време задържи 10%...тогава поради късия интервал на въртене на шнека се получава така че не успява да пусне никакви пелетчета-при мен се е случвало 3 -4 поредни цикъла да не пусне и една и като за късмет се вкл и почистването в тоя момент и издуха всичкото жар в паничката-е как да не загасне ?Като в този момент и нагревателите не работят :) .Едно хинтче- при 10% мощност поне 5-10 минути ако лимита на фотодатчика ви пада под 35-40 има голям шанс горелката да загасне в един прекрасен момент :wink:
Choch написа:
Имам наблюденя върху гп25 -също е антидурак,ама е он/оф...всъщност на ерато защо им трябваха 4 поколения горелки за да пуснат модулационна?Толкова сложно ли им е било?Или просто като лидер на пазара могат да си позволят да не търпят развитие?
Е как да не търпят развитие - 4 поколения не са ли развитие :) ? Закъснението е било заради закъснялата с 2 години разработка на новото многофунционално управление, поръчано на известна в бранша шведска фирма. Всъщност модулацията не е кой знае какво предимство. Голямото предимство на 4-то пред 2-ро поколение е авоматичната промяна на оборотите на вентилатора при промяна на мощността. Третото поколение е с ръчно регулиране на въздуха -дребна подробност, но пак е голяма крачка напред в сравнение с второто. Само отговорих на поставените въпроси :wink:
Choch - специалист
Ако все още продаваха гп 20 сега нямаше да пиша в тази тема,гп 25 ми е мощна,гп 25 4та версия не беше излязла когато трябваше да решавам,така че избора м/у сън 7п и ивг не беше хич труден :wink:
Когато една сериозна фирма се е утвърдила на пазара,с развита дистрибуторска мрежа,обучени специалисти +разните прИмоции,особено в ценовия диапазон 2к+лева,за да може някоя фирма да им отнеме дори и един клиент,трябва да ги превъзхожда с нещо...Дали ще е с по добър продукт или с по добро обслужване...или и с двете -няма значение,но радващото е че СЛЕД като ивг са на пазара ерато извадиха модулационната-колкото и да не е предимство,колкото и да е случайно-за мен това си е конкуренция,от която печели потребителя :wink: Въпреки че според мен 4та генерация си е надграждана,а не чисто нов продукт...колко ще им струва да махнат тоя киловат за нагревателите?Или имат много от тях в склада и докато не ги махнат няма отърване???Ивг пали на 2по 150 вата,може и на един..Не мога да повярвам че ерато не могат!Просто не им пука-познати са на големите пазари,продуктите са качествени и в сравнение с подобните продукти са с разлика надолу-защо да се пипа нещо което върви...От нас да мине ще сложиме едно съпротивленийце тук ,едно кондензаторче там,ще изоблиме капака,ще боядисаме в кърмъзъ без сиво и ..хоп 3та генерацийка...Малко офф-помня един продукт ,който беше бестселър-даже се чакаха десетилетия да дойде ред...пък после какво стана...за ваз 2101 иде реч :wink:
Choch, съжалявам че си получил грешна информация на времето - GP20 се продава и в момента (нищо че не се произвежда, има на склад) и цената и е 1380лв. Да, много се забави новото шведско управление и през това време се появи и набра скорост конкуренция и не само IWG40, появиха се и други и в момента има няколко български горелки, които заслужават внимание, очаквам да излязат и още, но конкуренцията е хубаво нещо, тя движи прогреса. Колкото до 4-те поколения на Ерато - всяка си заслужава парите. Най-малко време имаше да властва 3-то поколение, защото имаше само няколко месеца и се появи 4-тото, но трето поколение има според мен най-голяма стъпка напред спрямо предното - там за първи път се решава въпроса за регулиране на въздуха при промяна на мощността. Клиента сам може да си го прави без да има нужда от газанализатор чрез много проста но хитра система. Колкото до мощността на запалване - Ерато също имат запалка 250Вт и я монтират на Пелетерма, но не е така просто да се бодне на GP - трябва да се сменя цялата конфигурация на горивната камера, да се променят потоците въздух - много сметки, изчисления, преработки, а за един сертифициран продукт и най-малката промяна е много трудна. И за какво цялата работа? В момента паленето става много бързо и сигурно, а нещо което работи по-добре да не се пипа. Битува някаква заблуда, че като е ниска мощността на палене може да се включи горелката на мощен ЮПС, но първо колко ще изкара, и второ - електрониката обикновено не се погажда с ЮПС и дава грешка. А след като не може да се захрани от ЮПС, тогава защо да се разиграва целия филм?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: