• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plamen8527 - напреднал
Жоро Георгиев написа:
plamen8527 написа:
Взема си въздух но мисля че не е достатъчно, защото не гори добре, не бумти както е при отворенаврата.
Нормално е да не бумти както при отворена голяма врата. Нали това е целта на регулатора? При достигане на зададената температура да затвори вратичката и горенето да намалее, после пак да отвори и така да поддържа зададената температура.

Ако си с въглищата от топливо когато пробваш горното горене не пълни до горе.
Скоро си купих от тези където ги продават по малките борси за дърва из Варна , по нискокалорични са но са пресети -Бургаски някакви навсякаде ги продават 8 лв. е човала ппесети са и дайе горят по добре от тез на топливо. Утре ще пробвам с тях за горно горене а скоро ще взема един чувал от тези до каменар да видя какво е с тях. Сега тук четах един форум ,че там се говореше за почистване на камерата аз съм я чистил скоро ама преди седмица някаде строших един шкаф и го изгорих в котела а той има лак по него и се чудя да не е от него , утре ще го изчистя и така ще го запаля и ще видем :)
plamen8527 - напреднал
Днес запалих котела с горно горене, заредих 25 кг. бургаски въглища и ги запалих от горе. За 4-ри часа изгоряха, а вътре в стаите беше 19 градуса. Смятам да направия вътрешна изолациа на външните стени а за тавана на втория етаж да му сложа стериопор от външната страна, някой можели да каже колко сантиметра да сложа стериопор на тавана, и дали няма да ми излезе мухал по тавана. А за стените каква вата е добре да се сложи???
kalin72 - майстор
Досега с какво си се топлил, и какви са били температурите вътре?
Жоро Георгиев - специалист
plamen8527 написа:
Днес запалих котела с горно горене, заредих 25 кг. бургаски въглища и ги запалих от горе. За 4-ри часа изгоряха, а вътре в стаите беше 19 градуса.
На колко градуса беше нагласил водата? Да не би коминът ти да тегли много? Пробвали след като се разгори котела да затвориш клапата на изхода? Не зависимо от калоричността на въглищата, според мен 25 кг за 4 часа е голям разход.
plamen8527 - напреднал
kalin72 написа:
Досега с какво си се топлил, и какви са били температурите вътре?
Пак с въглища и дърва. То винаги трудно се топлеше , но като сложа днес 50 кила примерно въглища и вътре си става топло 23,24 градуса, а сега неще, след тез 25 килограма които в 16 часа свършиха от тогава до сега съм сложил оше 25 кг. въглища от топливои сега вътре е точно 20 градуса. незнам защо но температурата на котела си стои на 60 градуса и немърда на горе ,а аз съм го настроил на 90 градуса и капака за въздохода си седи отворен температурата седи на 60 градуса и тва е. незнам вече какво да правиа. Другото което забелязах е ,- имам такъв термостат които е вързан за помпата но той винаги си седи на 30 градуса настроен, днес забелязах следното на котела термометъра показваше 60 градуса, и започнах да въртя бавно терморегулатор и между 85 и 90 градуса ми изключи помпата, което трябва да значи че водата е между 85 и 90 градуса [-( , тва възможно ли е??? можели термометъра на котела да се е развалил???
plamen8527 - напреднал
Жоро Георгиев написа:
plamen8527 написа:
Днес запалих котела с горно горене, заредих 25 кг. бургаски въглища и ги запалих от горе. За 4-ри часа изгоряха, а вътре в стаите беше 19 градуса.
На колко градуса беше нагласил водата? Да не би коминът ти да тегли много? Пробвали след като се разгори котела да затвориш клапата на изхода? Не зависимо от калоричността на въглищата, според мен 25 кг за 4 часа е голям разход.
На 80 градуса, тегли даже мн яко, а клапата я затворих почти до край но не изцяло
saraneron - специалист
Котелът е супер,сменяй къщата! :partyman:
Svezar - специалист
plamen8527 написа:
днес забелязах следното на котела термометъра показваше 60 градуса, и започнах да въртя бавно терморегулатор и между 85 и 90 градуса ми изключи помпата, което трябва да значи че водата е между 85 и 90 градуса [-( , тва възможно ли е??? можели термометъра на котела да се е развалил???
Това с разваления термометър е много лесно да го установиш,хващаш тръбата на излизащата вода и ако наистина е 60 градуса ще може да я държиш спокойно,но ако е толкова колкото си мислиш бая ще се изгориш :wink: Този термостат за помпата дето го споменаваш има за цел да изключи помпата ако водата ПАДНЕ ПОД градусите които са настроил така че в твоя експеримент с въртенето нещо не е както трябва ,освен да сработва някаква защита ако се опиташ да увеличиш токова зададената температура :!: А 25кг за 4ч си е зверски разход откъдето и да го погледнеш !
plamen8527 - напреднал
Svezar написа:
plamen8527 написа:
днес забелязах следното на котела термометъра показваше 60 градуса, и започнах да въртя бавно терморегулатор и между 85 и 90 градуса ми изключи помпата, което трябва да значи че водата е между 85 и 90 градуса [-( , тва възможно ли е??? можели термометъра на котела да се е развалил???
Това с разваления термометър е много лесно да го установиш,хващаш тръбата на излизащата вода и ако наистина е 60 градуса ще може да я държиш спокойно,но ако е толкова колкото си мислиш бая ще се изгориш :wink: Този термостат за помпата дето го споменаваш има за цел да изключи помпата ако водата ПАДНЕ ПОД градусите които са настроил така че в твоя експеримент с въртенето нещо не е както трябва ,освен да сработва някаква защита ако се опиташ да увеличиш токова зададената температура :!: А 25кг за 4ч си е зверски разход откъдето и да го погледнеш !
Аз на радиаторите повече от 3 секунди не мога да си задържа ръката , а на изхода на топлата вода на котела повече от секунда две не се издържа. А за разхода си е толкова не знам защо, много е !!!
dyaneff - майстор
С този разход и с горещи радиатори единствения извод е, че както спомена в първия пост имаш само дограма. Тоест нямаш стени. Я опиши какво представлява постройката.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13

Тема "VIADRUS U22 НЕМОГА ДА СТОПЛЯ КЪЩАТА!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: