Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
За дневната 31 кв м , каква мощност ще ти покрие топлозагубите , след като премахнеш мощността на радиатора хаш 300 , колко клв остава за конвектора :?
sreshtu - специалист
Нямаше да е лошо ако можех да ти отговоря, ако можеш ти ми кажи, все пак ще инсталирам 4,7KW при ∆T30 (колко ще стане ако вдигна температурата на водата с 5 %C) а са ми нужни прогнозно 3,6-4KW. При по-големи загуби няма да мисля как да ги компенсирам с производство на още топлина а със запазването на отдадената.
filmatoplo - майстор
Не ми отваря информацията за този модел вентилконвектор , мощността му която споменаваш 4 клв , я дават при вход вода 50 градуса -така ли .Ако е така малко теоретично , ти си смятай с по малка температура мощността , не си сигурен че и дебита на вода ще се спази през него , след това едва ли ще си на последна скорост на вентилатора :wink: .
sreshtu - специалист
Знам, за това съм заложил киловат да имам в повече-което не е никак малко.
Отоплителна мощност (50°C)-4,1KW
Воден дебит (50°C)-573 lt/h
Хидравлично налягане (50°C)-14,0kPa
Максимален въздушен дебит-576m3/h
Минимален въздушен дебит-370m3/h
Шумово налягане-26,3dB(A)
Шумови характеристики-42.5dB(A)
Ш/В/Д-1079/576/126mm
Надявам се това да ти даде представа за конвертора.
sreshtu - специалист
Намерих пълните характеристики на тези конвертори http://www.olimpiasplendid.it/public/ca ... 20ris..pdf
На страница 15 и 16 за мощностите при различни температури и сила на вентилатора и страница 8 за други характеристики.

Тема "Как да се направи правилно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: