Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Krelion - специалист
alex_sas написа:
...... На пелети ще ми е около 1.5 пъти по-евтино от термопомпа ........., освен това няма да завися от спиранията на тока.......
Не знам какви сметки си правил,но комбинацията термопомпа с подово е най-евтиния вариант за отопление.За да работи пелетния уред, не трябва ли ток?
kuuuuuul - майстор
Тази зима за един ден при ср.-10гр разхода на ТП беше 8лв/24ч - 90м2 /това е максималния разход който съм имал/,8:0.35лв=23кг пелети/24ч,който се отоплява с тях да каже как е при него.
myozov - напреднал
Няма ли някой да даде по-конкретна информация за разхода на пелети и изобщо съвет по моя случай. Моля ВИ?
п.с. забравих да спомена по-горе че ще трябва да се свърже към системата и бойлер за топла вода.
syncho - майстор
myozov една каминка на пелети от най-малките ще ти дойде идеално в твоя случай. Предполагам, че ще ти отива по около 1 чувалче на ден. Относно подовото няма да имаш грижа за стоплянето. Само трябва да се нареди както трябва - дали с фабрична подложка, дали с фибран разликата е във времето и сложността за полагане.
filmatoplo - майстор
На мен където това ми е работата - ми се вижда доста трудоемко и губене на време нареждането по скара над фибран -единствен плюс малко по евтиното .За една стая или един кръг става , но ако трябва в помещението да се наредят няколко кръга тръба -примерно 4-6 броя , вярвайте ми направо е ад .С готовите изолационни подложки -нареждането на тръбите става по подредено и правилно , кръговете се подреждат по учебник .
Krelion - специалист
Нещо такова...

Прикачен файл

23032012407.jpg
Krelion - специалист
Или така

Прикачен файл

IMGP0003.jpg
myozov - напреднал
Колега първата снимка с xps ли е? и този найлон отгоре какъв е?
vs - напреднал
alex_sas какво решение взехте, реализирахте ли го? Моля, споделете доволни ли сте от резултатите! Сигурно има хора, като мен, четящи форума, на които им предстои да минат по вашия път и искат да знаят до къде води.

Поздрави,
Виктор
alex_sas - помощник
Не, още не сме реализирали нищо, поради един куп причини, които не е тук мястото да споделям. Като цяло, отпадна вариант с подово, остава само на радиатори. В момента търся фирма, която да направи проект за отопление, както и самото изграждане на системата - връзването на камината ще стане накрая. Като имам вече нещо готово, даже и снимки ще кача, въпросът е, че сега още сме до под кривата круша :)

Тема "Водно подово с камина за пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: