• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 21
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Направо ви се чудя как го горите този слънчоглед а и като се замисля чисто финансово хич не е по рентабилно.Аз изкарвам зимата с 4 тона дървесен пелет X 300 лв=1200 лв,а като гледам колегата по горе е изкарал с 6 тона слънчоглед X 180-200 лв пак толкова а няма мръсотия,прхвърляне с кофите от Биг Баговете,събиране на всички мишки в квартала.Прбвах един път слънчогледови(вярно горелката не ги усети) но минусте са много повече от плюсовете.А и в Биг Бага от 1 тон на дъното сигурно имаше 100-150 кг прах.
LazarGanev - "Велик майстор"
petur petrov, ти каква квадратура топлиш?
n.ganev - майстор
За тази площ разхода е напълно приличен. Относно състава на пелетите - всеки си го избира сам, но според мен най-важнното е че връщане назад няма. Знаете ли колко хора чакам да се откажат от горелчиците :roll: , ама ТЦ.
LazarGanev - "Велик майстор"
petur petrov, ти отопляваш 120м2 с 4 тона дървесни, а колегата, за когото говориш отоплява 180м2 с 6 тона слънчогледови, което означава, че 120м2 ги отоплява с 4 тона слънчогледови. Всеки сам преценява за себе си. Аз например до Нова година с един котел и дървесни пелети плащах по 450лв/месец, след Нова година с друг котел, същата горелка, но със слънчогледови пелети - 150лв/месец. Това лято се каня да заредя към 6 тона слънчогледови.
Ruseff - специалист
Наздраве от кега на Ариана,па кой каквото има де :drinkers: Та колега Петров,аз съм доволен от разхода,хамалогията не е кой знае колко повече от дървесните,цената на пелета ми оттърва-150 през зимата,100 през лятото.Та 6 тона са си 600 зелени парички.И веднага си правя старата-10 куба дръва,и 3 тона кюмур,а да смятаме с великото творение на Социализъма-Елката....Та,тва е де :)
n.ganev - майстор
Ruseff, Да знАйш само да ми падне сгодно транспортче и идвам за двайсетина тона, че при тази цена #-o . Днес проверявах в "Керпи" че ми е близко ама още ги "раздават" по 180 пари на Бак бе Баси и шушлйопа му майни :oops: .
Естествено всичко е въпрос на аритметика и цени на пелетите в региона който си.В моя(Великотърновския) имаме производител на добър дървесен пелет на 300 лв,добър слънчогледов пелет на 180 лв,дори сламен пелет на 150 лв.Имам доста приатели,колеги и приатели с Грейко и съм чувал и виждал какви ли не комбинации и експетименти с смесване на пелети,орехови черупки,костилки и какво ли още не,но съм стигнал до извода че съотношението между цена,удобство,чистене на горелка,котел и т.н. най-удобен ми е дървестния пелет.
n.ganev - майстор
:? Къде са тези хубави дървесни пелети в В.Търновски регион на 300 пари, че аз съм пробвал почти всички? Ако са тези до Грейко - е може да си доволен ама за това и разхода е такъв. За тези от 180 и аз писах за тях. Ако предложиш наистина ХУБАВИ пелети / дървесни / по 300 пари в региона аз съм насреща за да си купя и ти гарантирам, че при наистина хубави пелети ще ти спадне драстично разхода.
Наистина хубав пелет има във В.Търново - Дървообработване ама над 400пари/тон и тогава ще гориш доста под посоченото количество и ще предпочетеш ценово или слънчогледов или не толкова добър дървесен и нещата пак се завъртат около цена, качество, материал, цена и така докато се спреш на нещо.
Последна промяна от n.ganev на съб апр 25, 2015 11:06 pm, променено общо 1 път.
Да от тези до базата на Грейко са и повечето ми познати от регоина горят от тях са доста доволни.Да ти кажа пробвал съм и аз доста видове от региона и ако ти каза че съм по доволен от тях отколкото от супер пелета на Дървообработване(уж супер чист широколосите,дъбов на 450 лв,с записване и чакане, а ми даде по висок разход).А разхода при мен ще се пооправи като оправя други фактори-дограма,изолация.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 21

Тема "разход грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: