• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
denuchi - специалист
denuchi написа:
Филма недей така. Изкара се номер едно. :prayer: Да дойда да ти е направя инсталацията, ако не можеш. Наблизо съм все пак. И автоматика ще ти направя. От телефона да си гледаш и управляваш нещата.
Без лоши чувства. :partyman:
Има лека неточност, но после може да е поправя ако се наложи.
idunno - специалист
Ей, това се казва взаимопомощ.Поклон пред този напредък на форума-единия колега предлага на другия БЕЗПЛАТНА(дано не греша) помощ.
filmatoplo - майстор
За наше село за тия работи съм ном 1.Денучи не се съмнявам, всеки си е професионалист в областа. От колегата съм получавал много съвети, особено за климатична и термопомпена техника.тоест винаги може да разчитам на помощ от него. Инак сме на разстояние 50 км май.
denuchi - специалист
Явно ще трябва да се обяснявам. Филма имах гости, единият те познава не знам от къде и как. Та този пост беше негов. И понеже знаят че ми е слабост у-нито по телефона драснаха и това. Просто използваха моето право за писане. Че така цялата работа.
П.С. Малко е по дълга историята. Няма да изпадам в подробности как и защо стигнахме до форума. Както си личеше малко сме така :partyman: не малко. От 11.00 сме седнали до преди час. АААА :partyman:
""idunno" бих помогнал стига да поиска помощ Филма.
40 мин. не мога да напиша 20 думи. Ужас. :headbash:
filmatoplo - майстор
:? Уж съм с маска , пък ме знаят. :wink: и аз :partyman: сварвам да пиша от телефон.
denuchi - специалист
Филма. Всичко тръгна от Нови Енергийни Източници. И на така стана.
Evgeniy - майстор
filmatoplo написа:
:) Някой правил ли го е с 30 панела .
С 30 не знам, намерих за 16 апартамента -
http://www.builditsolar.com/Projects/Wa ... inBack.htm

А - ето - дрейнбек система на 300 кв. м - много повече от 30 панела:
http://www.sunoptimo.com/en/chr-de-huy
filmatoplo - майстор
:) Да бе да -със 160 тръби може да стоплиш едвам 1600 литра вода , за кой по напред ще стигнат , ако са Софианци макс 2-3 бани :wink: .Който не вярва .За Чехи може и за 8 бани да стигнат .
Evgeniy - майстор
Тръбите са 240 (30-20-30 в три реда), а съда 822 галона или около 3100 литра. Първият ден затоплянето е от 30 до 48 градуса.

Но въпроса беше за големи дрейнбек системи с плоски панели и явно фирмата от втория линк е много напред.
LazarGanev - "Велик майстор"
А защо му е на един хотел дрейнбек система?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Комби инсталация ,начин на контрол" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: