Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kozl - майстор
пон юли 25, 2022 6:40 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон юли 25, 2022 6:21 pmptankov написа:
съб апр 11, 2015 9:51 amLazarGanev написа:
Няма дата доживеем това време, споко :wink:
Доживяхме.
Баси кучето!!!
19та, кога реших да се газирам, точно в английски форум четох, че газта ще е до време- максимум 10 години.
Въпреки това, реших и го направих.
Е, настъпи доста по рано....всъщност още не, но подготовката е разгара си.
Англичаните отново са напред сякаш?!!
А къде сме ние?!!
На там на където ни сритат.
Когато преди доста години по-рано от Демокрацията се гонеше електрификацията, за газ не се мислеше като за битови нужди. Аз се наиграх с газов проточен бойлер на пропан бутан, но котлоните ги считам за успешни спрямо електрическите.
Изглежда тогава сме ги изпреварили енгелизите. Оно нели имаше некъв лаф, че капитализма върви към пропастта. И друг лаф, че социализма изпреварва капитализма с гоуеми крачки.
Та откога София се газифицира :? Все ми се върти во главата, че е било след Демокрацията.
А в ония години на соца се надянахме и на токова криза. Три часа има, три нема ток. А министерот на икономиката обясни режима с повишената консумация на ток за битови нужди и направи сравнение с Италия. Но умишлено не спомена, че италианците ползват предимно газ за битови нужди като топлина и готвене. Некви политически приоми за баламосване особено сега у Демокрацията коги баламосващите станаа мноо повече :-D

Та каков е извода :?
Квато и ще да е връзката на радиаторите, политизирано загряваме :lachtot:
Хахааа, абе уж сите сме майсторе, ма ненгаш го кръстосваме свръзваньето на радиаторот.
chapara - майстор
Най удачно е свързване на кръст, че лесно се електрифицира такъв😁😁😁
вт юли 26, 2022 10:33 amchapara написа:
Най удачно е свързване на кръст, че лесно се електрифицира такъв😁😁😁
Отново печелиш "Чапар на месеца". Вървиш към малък шлем.
Lutchezar - майстор
Вода с веро и долу се навива ще един нагревател. Това в чугунен радиатор. И шефа правеше икономии и минаваше да види дали някой не си го е включил, та мръзнехме целия офис.
Та електрифицираха се радиаторите някога.
chapara - майстор
вт юли 26, 2022 1:08 pmLutchezar написа:
Вода с веро и долу се навива ще един нагревател. Това в чугунен радиатор. И шефа правеше икономии и минаваше да види дали някой не си го е включил, та мръзнехме целия офис.
Та електрифицираха се радиаторите някога.
Ха, това ,,някога" показва къде са ингилизите и къде сме ние 😁😂😁, Аз у нас съм с едни шестколонни чугунени кютуци дето изстиват плне час. Ако се запретна, ебем ти топлофикация с хладките радиатори и големите сметки. С топлата вода ги започнах. Консумацията на вода падна на половин! Подгряването на вода изчезна! Да инвестирал съм в бойлер на Шишков, учудваща топлоизолация, бързонагряващ. За месец около 15 кинта ток :wink: Оказва се че циркулацията на тецовото подгряване е излишен лукс. Бойлера ми е на 3 секунди разстояние😁 Тъй де всеки може да опита😎
Трифчо, за шлемове не се боря, отдавна съм ги наредил във витрината на славата😁😁😁

Тема "Радиатор за парно-начин на свързване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: