ktch_1964 написа:Е да де, говорим за същото - шнекът се завърта и вкарва ново гориво в горивната камера, после то започва да тлее пак в посока шнека, той пак се завърта и вкарва ново гориво и така безкрай, или докато свърши горивото в бункера. Тези горелки са създадени да се запалят наесен и да се изгасят в края на отоплителния сезон, затова не им трябват и запалки. Бош също има такъв котел, но още не е въведен в БгLazarGanev написа:Всяка помпа може да се управлява с външен термостат за 20 лв. Не съм настройвал такава горелка, но знам, че не трябва да спира с гориво в бункера, поради опасност от запалване.Г-н Ганев, позволете да не се съглася с Вас. При повишаване тепературата на шнека той се включва автоматично и избутва
горивото в котела. Запалване в шнека може да се получи при неуплатнен бункер или ако е забравен отворен.Все пак котлите
не се обслужват от деца, големи хора сме и не бихме забравили да затворим бункера. Да не забравяме и системата автоматичен
пожарникар.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
131 мнения в "Препоръка при избор на стоманен (чугунен) триходов котел."
LazarGanev
- "Велик майстор"
andy_forresite
- майстор
DimitarD написа:...Защо ли не ти отговарят? Може би са заети с почистването имНе са длъжни да ни отговарят и ние нищо не можем да направимСамо filmatoplo отговори ...

Аз бих снимал котел, камина или там каквото е, за да помогна, нещо настройки да обясня по телефона ако трябва и ги знам... Оптимист съм, някой ще се включи по поставените въпроси.
Чисто пелетни стоманени котли продават ли се без горелки?
Понеже бях мераклия за Defro да се повторя в тази тема - котлите на твърдо гориво не стават за преработка с горелка. Трябва да се вземе комплект и там вече котелът е съобразен още при производството къде ще е горелката и съответно тя пак ще е на дефро.
Грейко ми е интересен топлообменник заради димогарните тръби. Ако топлото вземе да тича много бързо, може да се напъхат турболизатори ^^^^^^^^^^^ с такава форма и ще стане по-добре по метода на изпробването.
Бош 2000В не ми харесва заради липсата на закопчалки на капака отгоре, това че горелката трябва да е отпред и смяната на вратите при смяна на горивото.
gnt69
- майстор
DimitarD написа:Почистването на котела отнема около 10 - 15 минути. Почистването се състои в:andy_forresite написа:Колеги, котелът Грейко експерт 20 кw дали е удачно да го куплирам с полска горелка? Искам горелката да му е отдясно, т.е. стоейки пред котела тя да е от лявата ми страна. Не й знам размерите за присъединяване и нямам представа дали ще позволи да я сложа отдясно.Защо ли не ти отговарят? Може би са заети с почистването им
Лесно ли се чисти този котел .......
Само filmatoplo отговори с увъртане към кпд, а не дали се чисти лесно. Аз също се интересувам от отговора на този въпрос. Моля ползващите такъв котел да споделят.
1 .Маха се декоративния капак .
2 Развиват се 3 крилчати гайки и се маха капака..
3. С четка от Атмос пиролизен се почистват тръбите. отнема около 2 минути 8 тръби. Това са 2 рия и третия ход.
4. Със същата четка леко стените на първия ход това отнема около 3 минути.
5. Самата горелка се проверява за налепи и обикновенно има но дребни около 2-3 милиметрови с медна тръбичка ф 28 светва за 1-2 минути.
6 . С прахосмукачка се издърпва пепела под тръбите 1 минута.
7 . Затваря се капака с трите крилчати гайки още 1 минута.
8. Монтира се декоративния капак още 30 секунди.
9. После с леко влажен памучен парцал се избърсва праха и котела е като нов.
Това е почистването Прави се на около 3 седмици.
Това е със слънчогледови пелети . С дървени сигурно е на 2 месеца.
На който му е много това почистване да не си купува Грейко.

gnt69
- майстор
Прикачен файл:
20160121_092941.jpggnt69 написа:DimitarD написа:Почистването на котела отнема около 10 - 15 минути. Почистването се състои в:andy_forresite написа:Колеги, котелът Грейко експерт 20 кw дали е удачно да го куплирам с полска горелка? Искам горелката да му е отдясно, т.е. стоейки пред котела тя да е от лявата ми страна. Не й знам размерите за присъединяване и нямам представа дали ще позволи да я сложа отдясно.Защо ли не ти отговарят? Може би са заети с почистването им
Лесно ли се чисти този котел .......
Само filmatoplo отговори с увъртане към кпд, а не дали се чисти лесно. Аз също се интересувам от отговора на този въпрос. Моля ползващите такъв котел да споделят.
1 .Маха се декоративния капак .
2 Развиват се 3 крилчати гайки и се маха капака..
3. С четка от Атмос пиролизен се почистват тръбите. отнема около 2 минути 8 тръби. Това са 2 рия и третия ход.
4. Със същата четка леко стените на първия ход това отнема около 3 минути.
5. Самата горелка се проверява за налепи и обикновенно има но дребни около 2-3 милиметрови с медна тръбичка ф 28 светва за 1-2 минути.
6 . С прахосмукачка се издърпва пепела под тръбите 1 минута.
7 . Затваря се капака с трите крилчати гайки още 1 минута.
8. Монтира се декоративния капак още 30 секунди.
9. После с леко влажен памучен парцал се избърсва праха и котела е като нов.
Това е почистването Прави се на около 3 седмици.
Това е със слънчогледови пелети . С дървени сигурно е на 2 месеца.
На който му е много това почистване да не си купува Грейко.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Почти 2
6osi6
- майстор
andy_forresite написа: Ако това е действителният диапазон и не може да изпада в съспенд, ест. че не е за менРетортната горелка с чугунено коляно и кръгла горивна решетка е по-безопасна по отношение на обратен огън в сравнение с други горелки. В топло време, каквото беше днес и много променлива тяга, работи без проблеми и загуба на огъня. Подава гориво през 50 минути, по 200-300 гр. в зависимост от настройките. Когато няма консумация, поддържаната емпература в котела е от 53 до 65 гр. .Може да се нагласи и на друг режим.
Ако се налага спиране за по-продължителво време, слагам една плоча върху горивната решетка и затварям клапата на вентилатора. Така държи жар от 20 до 30 часа.
andy_forresite
- майстор

Според теб има ли смисъл за ~100 кв.м. да взимам такава горелка или по-добре камина?
Мисля че при отрицателни t° ще подава газ и няма да се измъчи, но при +5, +10

gnt69
- майстор
6osi6 написа:Аз пък съм със стаен термостат и не е палило днеска, ама ако трябва топло ша запали самичко.andy_forresite написа: Ако това е действителният диапазон и не може да изпада в съспенд, ест. че не е за менРетортната горелка с чугунено коляно и кръгла горивна решетка е по-безопасна по отношение на обратен огън в сравнение с други горелки. В топло време, каквото беше днес и много променлива тяга, работи без проблеми и загуба на огъня. Подава гориво през 50 минути, по 200-300 гр. в зависимост от настройките. Когато няма консумация, поддържаната емпература в котела е от 53 до 65 гр. .Може да се нагласи и на друг режим.
Ако се налага спиране за по-продължителво време, слагам една плоча върху горивната решетка и затварям клапата на вентилатора. Така държи жар от 20 до 30 часа.

Тема "Препоръка при избор на стоманен (чугунен) триходов котел." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература