Най - вълнуващия въпрос зимно време.
4799inpl64 - специалист
Фитилчо написа:
kalin72 написа:
4799inpl64 написа:
ееееееееееееее-не си ли ги премерихте.Български форум-кво да правиш.Като не помагаш поне не пречи-кой кво сам си направи-..............Не конкретизирам
Я пак? Кое си мерим? Даваме разумен съвет, за да не реве после като малко дете.
За какво ли се занимаваме,се питам. Тук не искат ценен съветр, тук искат някой, който е имал горелката...
Оставете ги си трошат тиквите, то само по писането си личат разни неща... :)

И като е имал горелката кво?!?!?
Къща с къща няма НИЩО ОБЩО, като е имал горелката в неговата къща, това няма да има нищо общо с твоята къща.
Различни райони, изолация, ветрове, дограма, влажност, комин, котле.... абе тъп е самият въпрос, ама питащият откъде да знае, важното е "да има" киловати, да не се преебеме :lol:
И после, кой ми сра у гащите....
Българите сме мазохисти хора-докато се не строшим главата-кой кво ще да ни говори се тая
Фитилчо - майстор
Добре де, и аз имах нужда от съвет скоро. Питах тук, но слушах сравнително. Питам и се опитвам да си обясня, но не отричам. Питам ПРЕДИ ДА КУПЯ, ще е добре ли.
Освен тук съм чел италианслките форуми за тези камини, въпреки , че съм наясно, че там климата е доста по топъл.
Четох и английските също, но това ПРЕДИ да купя.

Та ние не знаем изобщо с колко и какви радиатори ще се топли, какви стай и тнт...
Изобщо питането е неграмотно, нормално е реакцията да е такава. То и правописа е такъв... без лоши чувства го казвам, опитвах се да си обясня такова отношение/държание.
4799inpl64 - специалист
и аз като теб-чета .смятам.гледам.кротувам-ама някой път ме засърбят ръцете.Когато мога гледам да помогна-така е нормално
Фитилчо - майстор
Чета един италиански форум.
Котле Екстрафлейм ЛП30, 290 кв м МАЛКО изолирани, външна температура минус 10 вътрешна 23 градуса, 21 часа работа - 4,5 чувалчета ...
Та ти си прави сметка, колко е 4 чувала ...
filmatoplo - майстор
Колега аз ти дадох съвет, монтирал съм такива горелки, 32 ти е много голяма, казах ти че няма добро управление. Ето пресен пример от днес, къща 150 кв м и монтирах горелка GP 25 ,просто този модел няма по малка, и знаеш ли на колко работи горелката - ами на степен 1 тоест на 7 киловата, след малко настройки предполагам че я свалих на 5 клв. Ами ако бях взел Бисолид 32 щеше да ме изгонят. Друг съвет какъв да дам, дал съм 10 000.успех.
djeik_86 - помощник
Колега сигорно си прав но вече е свършено вече съм я монтирал
naskov - майстор
Джеки, горелката си е много хубава-и като управление и като изпълнение.Монтирал съм много. На този етап ще е голяма, но като започнеш да топлиш 220м2 без изолация ще ти е тамън. Проблема ти е котела. Този Виадрус, когато горелката работи на пълна мощност ще работи с ниско КПД, дори и да го направиш триходов. Просто при чугунени котли за да имаш високо КПД трябва котела да е два пъти по-мощен от горелката. В твоя случай съотношението е 1:1. Ще имаш КПД около 70%, т.е от твоята 32киловатова горелка ще се усвояват около 20кВт. Ако имаше изолация едва тогава можеше да мислиш за по-малка горелка.
djeik_86 - помощник
И аз тека мислч че като увелича квадратурата ще ми е точна и другото което е къщата е много студена и много трудно се загрява
filmatoplo - майстор
И пак не вярвам да работи на макс, днес инспектирах вчерашния си монтаж, бях я нагласил на степен 2 и тя модулира между 7 и 15 киловата по дисплей, горелката стартира към 10 часа с температура 37 градуса в котела, за 10 минути работи на степен 2 ,загря водата на 61 гр и мина на степен 1 ,така вдигна водата 65 градуса и ги подържаше още 30 минути докато стайния термостат не исключи горелката. От вчера до днес изгорено има няма 1 торба. Ама е изолирано добре. Преди да тръгна нагласих горелката само на степен 1 ,то просто повече не и трябва. Ти как си с модулацията и разхода.
djeik_86 - помощник
Само я монтирах и не съм я тествал още

Тема "Bisolid GP 32" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: