• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 21
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
Честито и от мен и да пишеш на зима как се държи, гори ли евтини пелети, поддържа ли 54 степени, че мненията много противоречиви половината викат не става другите викат много хубав. :partyman:
Честито и от мен!
Видя ли го на живо преди да го купиш или "стреля в тъмното"?
andy_forresite - майстор
Честито и от мен! Пожелавам ти да си доволен от покупката и да се топлите със здраве :)
Степените на теория са 34:
(20 kw - 3 kw) * 2 = 17 * 2 = 34
20 киловата е максималната; 3 е минималната; по две защото промяната става през 500 W и т.н.
54 степени са при 3-30.
gnt69 - майстор
И 34 не са малко. Колегите с Грейко три не могат да регулират я ги виж 200 страници тема отворили. :partyman:
krasen1 - специалист
Staio1 написа:
но сега си мисля че по-полезни биха ми били съвети от собственици на тази система, относно някакви капризи и тънкости при експлоатацията на системата.

Честито и от мен! Добър избор :2thumbs:

От 3 години ползвам тази система, и няма никакви тънкости и капризи.
fox_vt - майстор
gnt69 написа:
И 34 не са малко. Колегите с Грейко три не могат да регулират я ги виж 200 страници тема отворили. :partyman:
:lol: :lol: :lol: :lol: това ме разби :prayer: :prayer: не мога да спра да се смея.
Наистина доста има изписано и доста още се пише което показва само едно-за повечето хора настройката на такъв котел е все едно да настройваш ядрен реактор-три висши е минимума. :partyman:
gnt69 - майстор
Ама грейкотата май са значително повече от торчовете. Може би затова темата е 200 страници. На торча отворени ли са менютата за въздух и дози и гори ли евтини пелети. :partyman:
Staio1 - специалист
Да взема да попитам и в тази тема, че писах в онази която е специялно за термоглавите, но отговор няма, та за електронните термоглави на Херц какво мнение ще дадете? Гледам че са към 40 лв. ,а другите които разглеждах са доста по скъпи, но ако вършат работа защо да давам по 110 лв. за хептен изгъзици. Важно е да може да стане седмично програмиране. Ако някой от майсторите е ползвал такива на Херц бих бил благодарен да изкаже мнение.
andy_forresite - майстор
Вземи си първо една и я пробвай. Ако ти хареса, взимаш още от същата и така.
За мен електронните имат три основни предимства:
1. Уж по-точно измерват реалната температура; може да се настройват няколко, понякога над 10 различни часови зони и съотвитно различни градуси през отделните часове на денонощието.
2. С тях може да се оборудва радиатора в спалня или друго помещение, което се ползва в определена част от денонощието - да заспиш на 19 градуса и към 6:00 часа да се засили на 22 та като станеш в 7:30 да е 21-22. Нещо такова.
3. При студен старт, рано сутрин например, когато вкъщи има 1 човек и той ще обитава една стая, с цел топлината да дойде по-бързо до радиатора в тази стая може да се засече за колко време се грее водата до работните градуси (60, 65 и т.н.) и да се настрои друг/и радиатор/и да се "включат" след някакво време (50, 60 и т.н. минути).

При зеления може да променяш въздуха ако нещо не ти харесва и искаш да подобриш нещата. В менюто няма нищо за дозите. При грейко мисля, че всеки иска да види доколко може да се намали разхода и затова се експериментира. Само разходът не винаги се влияе положително от непрекъснатото настройване...
От фирмата твърдят, че Торч работи с по-нискокачествени пелети (от слънч. обелки; от слама, ама не е работа - нискокалорични, много остатък и най-важното - сярата! - това е супер вредно за всеки стоманен котел; костилки от череши и може би и от друг плод; черупки от орехи ... въглища фракция не става за гориво). При грейко също не всички слънчогледови стават. Някои са наистина зле. Затова трябва да се тестват. Работата при слънчогледа е много повече откъм профилактика, така че трябва да се намерят калорични. Поне да знаеш защо чистиш целия този пепеляк.
Между другото това, че торч отделя много ниски емисии от горене на много добри дървени пелети съвсем не значи, че на слънчоглед ще може да хване дори клас 1.
Клас 5 е само за работа на дървени и то от хубавите.
LazarGanev - "Велик майстор"
Анди, за твоя зелен любимец си говори каквито искаш фантасмагории, ама ще те помоля за Грейко да не пишеш глупости :cool:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 21

Тема "КАКЪВ ПЕЛЕТЕН КОТЕЛ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: