Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Що бе Филме, нека опита човека. Той котела си ги гори лесно и перфектно, и се палят автоматично от горелката по час. Имам доста клиенти, които пробваха, но се убедиха, че на слънчогледови пелети е по-евтино, отколкото на дърва. Някои ги взимат само за кураж - ако стане катаклизъм :)
filmatoplo - майстор
:) До опита- да го осмоли с дървата и да няма почистване на тръбите :wink:
sian - специалист
съб окт 06, 2018 8:50 pmfilmatoplo написа:
Ако го издъни на високи градуси на пелети няма ли да се почисти нагара.
taylor1 - напреднал
съб окт 06, 2018 8:50 pmfilmatoplo написа:
Ами да. Точно това се получи в първия ред на димогарните тръби. За месец се убедих, че дървата в комбинация с този котел са само при крайна нужда :) Не, че е лошо. Мислех да ги използвам само при начално палене , за да намаля времето на работа при Р3 и по-бързото загряване на БГВ, но видях, че не си заслужава чистенето.
Иначе скарата си я монтира дистрибутора. Явно моята логика беше погрешна при "разсъжденията ми" :)
Здравейте, бихте ли дали мнение кой котел е по добър ГРЕЙКО или B-MAX. Котела ще е комбиниран на пелети и на дърва, клоня повече към грейкото, но бих искал и вашето мнение.
вт ное 20, 2018 11:16 amadovet написа:
Здравейте, бихте ли дали мнение кой котел е по добър ГРЕЙКО или B-MAX. Котела ще е комбиниран на пелети и на дърва, клоня повече към грейкото, но бих искал и вашето мнение.
Що клониш повече към Грейко? С какво повече те привлече? Смяташе че е по подходящ, по красив, по добър или повече го ползват и пишат за него?
вт ное 20, 2018 12:52 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт ное 20, 2018 11:16 amadovet написа:
Що клониш повече към Грейко? С какво повече те привлече? Смяташе че е по подходящ, по красив, по добър или повече го ползват и пишат за него?
Общо взето гледам, че се ползва повече и най вече ме грабна с това как минава вътре дима( мисля че има една идея по високо КПД). Иначе дилемата ми сега е между него и един котел на БИСОЛИТ , който уж има по добра горелка от тази на грейко. Някакви мнения( гледам да могат да горят слънчогледови пелети)?
speka_rs - майстор
Към колегата, ако искаш да ползваш слънчоглед, Грейко е работещ вариант. Важно е да си оразмериш котела правилно, защото ако е голям ще се чудиш защо ти е голям разхода. Разкажи малко повече каква ти е идеята за да може да ти се помогне по качествено.
чет ное 22, 2018 10:40 pmspeka_rs написа:
Към колегата, ако искаш да ползваш слънчоглед, Грейко е работещ вариант. Важно е да си оразмериш котела правилно, защото ако е голям ще се чудиш защо ти е голям разхода. Разкажи малко повече каква ти е идеята за да може да ти се помогне по качествено.
значи взех котел грейко само за пелети 30кв. и горелка грейко 30кв. Ще отоплявам къща около 220кв. като единия етаж е с подово а втория етаж с радиатори и отделно бойлер. Пуснахме котела преди два дни и ми прави впечетление, че е много голям разхода за сега. Къщата все още се строи и в момента е пусната системата само през подовото. За два дни ми изгори 10 чувала слънчогледови пелети. От фирмата от където го купих ще идват днес да го донастройват. В момента къщата е без изолация.
filmatoplo - майстор
Подовото в началото е голям консуматор -има да топли целия под включая замазка и крайна настилка ,отделно стени ,мебели и тавани на сградата ,покрива и топлозавеса покрай прозорците :wink: Второ сега подовото сигурно е на макс -имаш регулация за него ,ще се изключва ли по определена температура ,цялостно или на зони .Колко метра тръба има положена за колко квадрата и каква изолационна подложка има под тръбите .Сега успя ли да се стоплят стаите с подовото -колко градуса е в тях мерено с термометър .Горелката как работи -има ли контрол от стаен термостат ,или по таймер -колко часа работи през денонощието ,главно на коя степен .Моля отговори на всеки въпрос .

Тема "Комбиниран котел, но какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: