Що бе Филме, нека опита човека. Той котела си ги гори лесно и перфектно, и се палят автоматично от горелката по час. Имам доста клиенти, които пробваха, но се убедиха, че на слънчогледови пелети е по-евтино, отколкото на дърва. Някои ги взимат само за кураж - ако стане катаклизъм 
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
51 мнения в "Комбиниран котел, но какъв?"
filmatoplo
- майстор
sian
- специалист
съб окт 06, 2018 8:50 pmfilmatoplo написа:Ако го издъни на високи градуси на пелети няма ли да се почисти нагара.До опита- да го осмоли с дървата и да няма почистване на тръбите
![]()
taylor1
- напреднал
съб окт 06, 2018 8:50 pmfilmatoplo написа:Ами да. Точно това се получи в първия ред на димогарните тръби. За месец се убедих, че дървата в комбинация с този котел са само при крайна нуждаДо опита- да го осмоли с дървата и да няма почистване на тръбите
![]()
Иначе скарата си я монтира дистрибутора. Явно моята логика беше погрешна при "разсъжденията ми"
Здравейте, бихте ли дали мнение кой котел е по добър ГРЕЙКО или B-MAX. Котела ще е комбиниран на пелети и на дърва, клоня повече към грейкото, но бих искал и вашето мнение.
Трифон П.Трифонов
- майстор
вт ное 20, 2018 11:16 amadovet написа: Здравейте, бихте ли дали мнение кой котел е по добър ГРЕЙКО или B-MAX. Котела ще е комбиниран на пелети и на дърва, клоня повече към грейкото, но бих искал и вашето мнение.Що клониш повече към Грейко? С какво повече те привлече? Смяташе че е по подходящ, по красив, по добър или повече го ползват и пишат за него?
вт ное 20, 2018 12:52 pmТрифон П.Трифонов написа:Общо взето гледам, че се ползва повече и най вече ме грабна с това как минава вътре дима( мисля че има една идея по високо КПД). Иначе дилемата ми сега е между него и един котел на БИСОЛИТ , който уж има по добра горелка от тази на грейко. Някакви мнения( гледам да могат да горят слънчогледови пелети)?вт ное 20, 2018 11:16 amadovet написа: Здравейте, бихте ли дали мнение кой котел е по добър ГРЕЙКО или B-MAX. Котела ще е комбиниран на пелети и на дърва, клоня повече към грейкото, но бих искал и вашето мнение.Що клониш повече към Грейко? С какво повече те привлече? Смяташе че е по подходящ, по красив, по добър или повече го ползват и пишат за него?
чет ное 22, 2018 10:40 pmspeka_rs написа: Към колегата, ако искаш да ползваш слънчоглед, Грейко е работещ вариант. Важно е да си оразмериш котела правилно, защото ако е голям ще се чудиш защо ти е голям разхода. Разкажи малко повече каква ти е идеята за да може да ти се помогне по качествено.значи взех котел грейко само за пелети 30кв. и горелка грейко 30кв. Ще отоплявам къща около 220кв. като единия етаж е с подово а втория етаж с радиатори и отделно бойлер. Пуснахме котела преди два дни и ми прави впечетление, че е много голям разхода за сега. Къщата все още се строи и в момента е пусната системата само през подовото. За два дни ми изгори 10 чувала слънчогледови пелети. От фирмата от където го купих ще идват днес да го донастройват. В момента къщата е без изолация.
filmatoplo
- майстор
Подовото в началото е голям консуматор -има да топли целия под включая замазка и крайна настилка ,отделно стени ,мебели и тавани на сградата ,покрива и топлозавеса покрай прозорците
Второ сега подовото сигурно е на макс -имаш регулация за него ,ще се изключва ли по определена температура ,цялостно или на зони .Колко метра тръба има положена за колко квадрата и каква изолационна подложка има под тръбите .Сега успя ли да се стоплят стаите с подовото -колко градуса е в тях мерено с термометър .Горелката как работи -има ли контрол от стаен термостат ,или по таймер -колко часа работи през денонощието ,главно на коя степен .Моля отговори на всеки въпрос .
Тема "Комбиниран котел, но какъв?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература