• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov - майстор
alekzadaner написа:
също така да вдигна обезвъздушителя с 10см на горе,да е най-висока точка. Проблема е там,че като камината вдигне 65 градуса чувам, че водата е пред завиране все едно и от там тръгва "балона" и отива в глидерите,после обезвъздушавам и има по малко въздух.
Обезвъздушителя и с един метър да го повдигнеш, нищо няма да се промени. Важното е от къде си го хванал, а не къде се намира. Проблема със завирането на камините Прити при температура 60-65* не е от вчера. Аз и колеги сме имали такива проблеми от преди 10г. Едно от възможните решения е да повдигнеш задния край на камината с 5-10мм. Ако не стане-рекламация. Сега поне камини с този проблем Прити ги сменят без да се пазарят.
alekzadaner - напреднал
Хванал го съм на топлата веднага след каминста,повдигнал я съм с около 5мм, утре ще пробвам с 10мм.А за РС на бойлера лщна топлата ли да го местя,сега е на студената преди глидера в банята и за колекторите от каква сплав трябва да са,че във форума казаха,че не може тръба с алуминиева вложка и поцинкована тръба и защо де,че ми е много интересно,все пак да знам.
andro440 - майстор
Гледам на колекторите имаш по един свободен извод ,свържи ги с една тръба ,направи байпас / отвори крана на топлата вода до край-а на студената на 1/3 / за байпаса говоря и свободните кранове . А врътката на големия кран -изхода на топлата вода я махни с цел безопасност ,че ако някой го затвори случайно ,ще има бомбастик-там трябва винаги да е отворен крана !УСПЕХ С БАЙПАСА!
alekzadaner написа:
Хванал го съм на топлата веднага след каминста,повдигнал я съм с около 5мм, утре ще пробвам с 10мм.А за РС на бойлера лщна топлата ли да го местя,сега е на студената преди глидера в банята и за колекторите от каква сплав трябва да са,че във форума казаха,че не може тръба с алуминиева вложка и поцинкована тръба и защо де,че ми е много интересно,все пак да знам.
volf - специалист
+1 за врътката на крана.На мястото на ъгловия обезвъздушител премести термометъра а на неговото място монтирай вертикален обезвъздушител ,че така едва ли ще обезвъздушиш системата!
alekzadaner - напреднал
Слушам и изпълнявам,благодаря,ще пиша за резултата,но имам още един въпрос на който никой не ми отговори, защо не може да се ползват поцинковани тръби с тръби с алуминиева вложка и какви колектори да си вземе от каква сплав.
bigdragon - майстор
alekzadaner написа:
Слушам и изпълнявам,благодаря,ще пиша за резултата,но имам още един въпрос на който никой не ми отговори, защо не може да се ползват поцинковани тръби с тръби с алуминиева вложка и какви колектори да си вземе от каква сплав.
Защото това са глупости.
В апартамента, централно парно, като съм с алуминий, а комшията е с поцинковани тръби, ко праим???
kalin72 - майстор
защо не може да се ползват поцинковани тръби
Защото цинка след време се отлепя и може да запуши филтри, помпи. Незнам да има взаимодействие с алуминиевата вложка.
Месингови колектори.
alekzadaner - напреднал
Благодаря ви много.Последен въпрос,да преместя ли РС на бойлера на топлата вода или да си остане на студената преди глидера?
fbr - майстор
alekzadaner написа:
да си остане на студената преди глидера?
Но, най-доре е с отделна тръба до студения колектор на извод без кран.
andro440 - майстор
По добре е да е на топлата вода ,разширителния съд ,но има вариант да е с две тръби и на студената и на топлата
alekzadaner написа:
Благодаря ви много.Последен въпрос,да преместя ли РС на бойлера на топлата вода или да си остане на студената преди глидера?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12

Тема "Камината ври при 65 градуса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: