Най - вълнуващия въпрос зимно време.
4799inpl64 - специалист
lz2skt написа:
За котела въглищата трябва да са с едрина на орех.На твоят майстор мн.здраве му кажи...явно иска някой лев да изкара ако той я преправя.Това да не ти е промишлен парен котел да натрупва варовик. Дай повече подробности...това първи котел ли ти е на въглища? Втора ръка ли го купи ?До сега на какво си се топлил ?
Може и по едри,само да не е някой камьнак_ще бьзика скарата.Пробвах го и с пернишки от мургавите вьглищари,само кьде пепеляка е 3 пьти повече от донбаските.Ас едни калибровани руски от топливо_не си е работа.Да не се изльже някой ,.... боклук отсекьде.
Moni83 - специалист
Да в нова къща съм от 2 години но с котлето първа преди бях с камина с водна риза но не става въте пушек пепел и така един пиятел ми подъри това котле не го ползва взел си е пелетно и го мотирах
Със тива с майстора нема да ми вземе пари просто част от тях бяхо големи но както и да е но проблема не беше и това а самия кумин той е нов но нема достатачно тяга защото не намирам по ниско ниво и ще трябва да слагам още тела сма напролет зс сега решихме проблема като отворих малко ревизията и нещата се оправиха
Колкото до котления камъл мисля се че е прав защото този е пукал 2 риза но е оправен аз понеже тези дни докато бх покрай него чувак едно пукане отпред се едно ако някой знае бойлер като саете лотлен камък как пука при нагреватела
А и този човек е многа на втре със парното
gnt69 - майстор
Moni83 написа:
Да в нова къща съм от 2 години но с котлето първа преди бях с камина с водна риза но не става въте пушек пепел и така един пиятел ми подъри това котле не го ползва взел си е пелетно и го мотирах
Със тива с майстора нема да ми вземе пари просто част от тях бяхо големи но както и да е но проблема не беше и това а самия кумин той е нов но нема достатачно тяга защото не намирам по ниско ниво и ще трябва да слагам още тела сма напролет зс сега решихме проблема като отворих малко ревизията и нещата се оправиха
Колкото до котления камъл мисля се че е прав защото този е пукал 2 риза но е оправен аз понеже тези дни докато бх покрай него чувак едно пукане отпред се едно ако някой знае бойлер като саете лотлен камък как пука при нагреватела
Разлика между отворена и затворена система има само в това че отворената трябва да я доливаш от време на време. Ти по колко вода доливаш.
lz2skt - специалист
За варовика не съм съгласен.Рязал съм бойлер на дърва работил дълги години имаше мн.малко варовик вътре.Жалко ,че не отворих старото ни 30г котле преди да го изхвърля на вторични за да погледна вътре.Ако не доливаш постоянно питейна вода като луд няма как да стане.Познат беше рязал старият си котел и ми каза,че почти нямало варовик по стените.Като запалиш котела примерно само на дърва има ли пушек от закритата вратичка на бункера ?
Moni83 - специалист
Ами много редко наливам и се съм съгладен че е само това разликата затводената едно че може да работи на по голяма темтература без да завира водата и е малко по добре от отворената ама е и малко по опасна
Moni83 - специалист
За варовика има и друго зависи в кой част на страната се намиташ в нашият козлидуйски край водата е мн.варовита ще ви дам пример взех си бойлер нов след 2 години го отварям да го чиста 1 кофа 10л варовик ако някой не вярва да дойде ще му покажа преди месец,два на един приятел отворихме бойлера не беше пипан 5 години
20л кофа сме напълнили и нагреватела беше цъфнал
Валтер Желязков - специалист
Moni83 написа:
Според мен нямаш проблем с тягата на комина. Щом си отворил малко ревизията си му намалил тягата. Сега не тегли само през котела, а и от околното пространство и така му намаляваш тягата. Относно варовика не е удачно сравнението с бойлера. В отоплителната инсталация, заредената вода след няколко загрявания се омекотява, варовика се отделя и това е. Няма приток на свежа варовита вода и няма от къде да се получи варовик, а при бойлера имаш постоянен приток на варовита вода.
Сега моите размисли за твоя проблем. Основна причина, както ти казаха и други е преоразмерения котел, но на харизан кон зъбите се не гледат. Евентуално решение зареждане на по малки дози по често. Прецизна регулация на клапата за въздуха на вратата. При мен са затворени всички клапи, винта на вратичката е отвит и като догони градусите, затваря плътно. Както споменаха и други важен е и размера на въглищата. При едри бучки зависват в бункера и не пропадат на време, в комбинация голяма тяга на комина и малка консумация на топлина се палят и в бункера. Изкарай отоплителния сезон, на пролет или друг котел с мощност максимум 16 кw или буфер.
Това са моите виждания като ползвател на котел Дакон 16.
Moni83 - специалист
Прав си но така ми казаха но както и да е
Мислил съм за буфер гледал съм схеми
Но не зман коя е по проста и да работи ако някой има такава и да работи да каже а и буфера колко литра е
lz2skt - специалист
Колко часа изкарваш с едно зареждане на котела ?
Валтер Желязков - специалист
Moni83 написа:
Прав си но така ми казаха но както и да е
Мислил съм за буфер гледал съм схеми
Но не зман коя е по проста и да работи ако някой има такава и да работи да каже а и буфера колко литра е
Прочети цялата тема "Буфер" http://forum.napravisam.bg/viewtopic.ph ... &start=300. На първа страница е схемата на АntonBM, обем на буфера по 50 литра на киловат мощност на котела.

Тема "Дакон дор 24 проблем с горенето и голям разход" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: