Hursa написа: В коя тема е обсъждано?Тук
viewtopic.php?f=10&t=50028
Hursa написа: В коя тема е обсъждано?Тук
шоп написа:Евгений, какво мислиш за идеята при дрениращ съд на студената вода да е прикачен с една U тръба? Да кажем от тройника тръгва надолу 50 см ( или 1-2м според ситуацията) и после нагоре до нужното ниво.Така няма да има термосифон и бълбукане при висока степен на помпата. Поне си мисля така де.При мен се получи така, на практика има едно малко U. Когато обаче успеят да преминат няколко мехурчета, те се натрупват в помпата и спира циркулацията. Аз тогава съжалявах, че не е като твоето и нямам автоматичното обезвъдушаване преди помпата. Увеличих диаметъра на топлата от 16 на 20мм първите няколко метра и намалих дебита. От тогава не е имало проблеми.
шоп написа:С винкел е ок, но не трябва да се подценява ветровото натоварване. Аз монтирам с шпилки 10-12 мм през гредитеПропуснах да кажа,че моят ще го монтирам на плосък покрив,върху бетонената плоча на гаража.Опасявам се от някакви топлинни разширения ако не е с планка .
С винтове за дърво съм монтирал в дъбови греди, по 4 винта на планка и винтовете 100х 7 мм ако не се лъжа....
шоп написа:Ами още по-лесноДа ,но притеснението ми е като захвана колектора за винкелите с видии ще стане твърда връзка а като е с планки на оригиналната стойка търпи някакво топлинно разширение.Ако това не е проблем го хващам със самонарезните и си решавам проблема.
с дюбели за бетон/анкерни болтове и си готов
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: