• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Радиаторчетата ще станат за спалните :)
Нещо се оплакваха от минимата по повод много висока температура в димоотвода. Не знам каква е причината, но винаги може да се подобри.
А за Виктория-Б - вече има ползващи такава. Най-добре те да се включат с мнение ще стигне ли за стаята.
Ще е добре в стаята 20 кв.м. да вземеш 10-12 глидера Н500 с термостатичен радиаторен вентил и термоглава. Така докато се затопля ще помага и радиатора. Колкото и да е малък едни 750-900 вата ще излъчва в стаята. После термоглавата ще го затвори и ще остане само камината. Стане ли много топло вече няма накъде да се намалява, освен ако не управляваш по температурата в стаята с камината. Имай предвид че ако управляваш така, спалните не винаги ще се стоплят достатъчно. Достатъчно за мен значи 20°.
При температури отвън като тези сега, ще се мъчи дори минимата да прави минимален разход без да гаси по температура. Даже и при по-студено ще има много старт/стоп. Имаш 7 kw радиатори + лира и 80-ка водосъдържател. И 12 глидера да добавиш ще станат малко над 10 киловата. Малко консуматори. С 1,3 кг на час ще камината ще ги подпържва без проблем.
Стефан77 - специалист
Ползвам Викито повече от 2 месеца отоплявам в момента 65кв. и 150л. боилер , камината е инсталирана в трапезария 13кв.и ги топли повече от доволно,за 20те кв. съ мсъгласен с Анди,1 малко радиаторче с термо глава.Управлявам я по таймер и температура на водата.ДОВОЛЕН
До Стефан77, можеш ли да ми кажеш колко Киловата е минималната степен, каква температура държиш в стайте и приблизително колко пелети ти изгори за тези два месеца ? Все пак си я използвал най вероятно точно в най студените месеци .
bmahob - майстор
Понеже и аз грея близка квадратура и аз се интересувам на разхода на час осреднено :-D
Стефан77 - специалист
За разхода от 05.01.18г. до 15.03.18г. 1200кг.пелетки.Температурата която подържам когато сме в къщи е хол-23 , спалня -коридор-баня-тоалетна около 22 трапезарията и кухнята ги топли на излъчване около 23-24 гр.На час не съм се задълбочавал колко гори но в най-студените дни за 20 часа непрекъсната работа около 30-32кг.Разхода зависи от топлозагубите на жилището.
Стефан77 - специалист
И от пелетите разбира се
bmahob - майстор
това съм към 1,5-1,6 кг/ч твоите 65м2 с изолация ли са и каква?
Стефан77 - специалист
2ри етаж от къща измазана отвън и отвътре на тавана от горната страна на плочата 5см.стиропор с плътност 35кг.куб.и осб плоскости да мога да се разкарвам по тавана.Дограма пвц
Стефан77 - специалист
Привет на всички.Отоплителния сезон за мен започна,ВИКИТО подгря кюнците,остава да стане и винцето.С пожелания за по мека зима и по малко изгорени пелети, засега наздраве с бира.
пет сеп 28, 2018 6:24 pmСтефан77 написа:
Привет на всички.Отоплителния сезон за мен започна,ВИКИТО подгря кюнците,остава да стане и винцето.С пожелания за по мека зима и по малко изгорени пелети, засега наздраве с бира.
Наздраве,
И аз съм на бира тая вечер, още не съм почнал да правя новото, но пък имам стари бутилки на мартеничка. Сефте ми са случва да ми остане вино, та тая година по малко.
Припалваме лека-полека, един по един...Тъй ший тя.
Колко пелетки изхарчи миналата зима и колко зареди за тая?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Пелетна камина ВИКТОРИЯ-Б" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: