• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 27
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Аз съм си мислел че при този котел димните пътуват точно така - издигат се нагоре в някакъв топлообменник, минават през долния ред тръби, връщат се през горния ред тръби и напускат котела. Това си представях като три на брой хода. Високата температура на пушека отдавах на късите тръби и това че са хоризонтални. То било другояче. Добра идея и отлична реализация. Браво! Какво представляват фабричните три хода?
filmatoplo - майстор
:) Ами фабричните са -под хоризонталната риза ,над хоризонталната риза и тръбите :wink: и човека прави още ходове в тръбите общо стават 5 хода :wink:

Не знам дали видяхте и двата отражателя сложени пред и зад ризата :wink: .
МИРАЖ - специалист
чет яну 03, 2019 11:00 amfilmatoplo написа:
:) Ами фабричните са -под хоризонталната риза ,над хоризонталната риза и тръбите :wink: и човека прави още ходове в тръбите общо стават 5 хода :wink:

Не знам дали видяхте и двата отражателя сложени пред и зад ризата :wink: .
Ееее филме ти обаче ги видя :-D между другото и те вършат добра работа но забравих да ги спомена :rolleyes:
filmatoplo - майстор
:) Мираж -това твоя котел ли е .
МИРАЖ - специалист
чет яну 03, 2019 11:20 amfilmatoplo написа:
:) Мираж -това твоя котел ли е .
не , аз съм с грейко , монтирах го на един приятел и се позабавлявахме с неговите подобрения с общи усилия :lol: направиха се и доста експерименти с различни типове горива , но накрая фаворитите са орехови черупки и слънчогледовите пелетки :partyman:
filmatoplo - майстор
:) А нещо по котела Грейко има ли подобрения . :)
МИРАЖ - специалист
чет яну 03, 2019 4:56 pmfilmatoplo написа:
доста :lol: около 10 диска на ъглошлайфа
Забрави ли ? Аз съм пускал снимки в темата за грейко , даже ти коментира че мислим еднакво :roll: повдигнах го с 35 см. с 2ра врата за пепелник и голям такъв , сега 7 дни без да слизам в мазето и си изхвърлям пепела докато гори и съм с почистващ механизъм . Много съм си доволен :) и още дреболийки като по добра изолация , регулатор коминна тяга ....
filmatoplo - майстор
:? :wink: То тия празници ни взеха акъла -забравил съм #-o ЕГН то :wink: .Оригинална ли ти е клапата за тяга -аз търся от тези оригиналните ф-130 или 150 с гайка за регулиране на съответните паскали .
МИРАЖ - специалист
чет яну 03, 2019 4:56 pmfilmatoplo написа:
Преправял съм и подобрявал още около 20тина други котли различни марки , повдигане на кутии ....... Ноооо най добре си е грейкото :supz:
МИРАЖ - специалист
чет яну 03, 2019 9:59 pmfilmatoplo написа:
:? :wink: То тия празници ни взеха акъла -забравил съм #-o ЕГН то :wink: .Оригинална ли ти е клапата за тяга -аз търся от тези оригиналните ф-130 или 150 с гайка за регулиране на съответните паскали .
Не е оригинална , пак сам си я правих , и на нея сън пуснал снимки в грейко темата миналата година :lol:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 27

Тема "Пелетни котли Хидро терм - Hydro term мнения???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: