• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fox_vt - майстор
Ако е азот разширението е минимално но бутилки манометри редуцири и става еднааа. Със вода е най добре защото ако със газ покаже проблем трудно се намира къде е ,а водата се вижда лесно.
Ама в случая ми - такъв кран няма място в тестваната инсталация. Нали така
Крана е за елиминиране на пропуски от самия компресор няма компресор който да държи на 100% камо ли такъв от кауфланд.
arxd129 - специалист
ср ное 14, 2018 7:58 pmТрифон П.Трифонов написа:
Навит съм, от където и да е, само да си признай ...
https://www.youtube.com/watch?v=SNur3pHNnCs

:)
Последна промяна от arxd129 на чет ное 15, 2018 11:29 am, променено общо 1 път.
arxd129 - специалист
ср ное 14, 2018 4:12 pmшоп написа:
Ако не скъсаш гумените О пръстени на преходите те са за многократна употреба. Друг е въпроса, че има фитинги за 3 лева има и за 9 лева. Познай защо? -;)
Моите са от 3-4 лв.
А 12х9 лв ми идва малко вповече. :sad:
ср ное 14, 2018 4:12 pmшоп написа:
Все някога там ще има фитинг.... ми купувай го сега, качествен за да стане теста и после да се използват по предназначение.
Тук ще си позволя да поспоря с теб. Верно - по принцип си прав; спор няма относно принципа.
Обаче, когато се наложи да монтирам радиатори, и когато се наложи да подвързвам моето Апартаментно ТЦ-табло към топломер и към захранващите апартамента ми тръби - убеден съм че сегашните места на фитингите ще се попреместят; чрез скъсяване на сегашните тръби. Все си мисля, че ще се наложи да се скъсяват някои тръби. ... ... Това е.
Всъщност - да не издребнявам. ПРАВ СИ. :)
arxd129 - специалист
Накупих разни неща.
Сглобих ги.
Получи се следната "апаратура" за тестване:
Прикачен файл:
11.jpg

До тук - добре.
Напомпих 5 атмосфери.
Махнах помпата.
Но след 10 мин се забеляза намаляване на налагането. За около 15-20 мин наляганет спадна с четвърт атмосфера.
А след 3 часа - вижте тази снимка:

Прикачен файл:
111.jpg

Та... до тук - НИЩО. Даже повече от нищо. Апаратурата е компрометирана.
А замисълът не бе лош. :?
Луда работа.

Къде е проблема.
Благодаря за съветите ви.
maistora1965 - специалист
А падна ли на нула.
ESPACE - майстор
Напръскай връзките със сапунена вода и си открий пропуска. Ние да не сме врачки да познаем коя връзка точно не си уплътнил добре.
ESPACE - майстор
ср ное 14, 2018 9:15 pmmaistora1965 написа:
за да си абсолютно точен в измерванията си трябва да използваш флуид /те не променят обема си при налягане / газовете имат тенденция да се свиват при повишаване на налягането.
"Майсторе", газовете също са флуиди - ей така да си го знаеш, че нещо са ти объркани понятията.
LazarGanev - "Велик майстор"
Задължително сложи кран към инсталацията и го затваряй след напомпване. Отваряй го само при проверка и пак го затваряй - така течовете в апаратурата ти няма да оказват влияние.
ESPACE - майстор
На тия малки обеми, които ще тества крана няма да му помогне много. При пропуски в тестовата част на всяко отваряне за проверка ще му показва все по малко. Най добре е да си оправи пропуските.
maistora1965 - специалист
пон ное 19, 2018 6:38 amESPACE написа:
ср ное 14, 2018 9:15 pmmaistora1965 написа:
за да си абсолютно точен в измерванията си трябва да използваш флуид /те не променят обема си при налягане / газовете имат тенденция да се свиват при повишаване на налягането.
"Майсторе", газовете също са флуиди - ей така да си го знаеш, че нещо са ти объркани понятията.
Прав си сигурно съм имал в предвид течност но явно виненият флуид е бил в повече.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

Тема "Проверка на инсталация за парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: