Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ico_3 - специалист
[quote=Tzinata post_id=955998 time=1546452877 user_id=79506]
[/quote]

Изолация имам :-D
[/quote]
И аз имам.С ~2чувала на ден топля 290 квадрата. :shock:
По празниците бяхме 10 възрастни и 7 деца. Наложи се да включа бойлерите (1×145л. и 1×120л.)на ток , че иначе котела се включваше само заради тях.
Съвет: 10см. Външна
15см. минимум на покрива!!!
[/quote]

За мен вече е късно за 10 см.Моята е 5 см като на втория етаж имам и вътрешна 2 см фибран на таваните гипскартон с вата.Какво ще рече изолация на покрива?
kalin72 - майстор
Какво ще рече изолация на покрива?
Какъв е покрива?
ico_3 - специалист
[quote=kalin72 post_id=956076 time=1546505639 user_id=46612]
[quote]Какво ще рече изолация на покрива?[/quote]

Какъв е покрива?
[/quote]

В смисъл?
kalin72 - майстор
В смисъл плосък, скатен, подпокривното пространство топло или студено е.
Има различни изолационни системи за различните видове покриви, можеш да нахвърляш каменна вата 10 см по пода на подпокривната плоча, а може и да сложиш вата между гредите на скатния покрив, ако той е вентилиран, инак рискуваш влага...и те така те :)
шоп - майстор
чет яну 03, 2019 11:23 amkalin72 написа:
можеш да нахвърляш каменна вата 10 см по пода на подпокривната плоча, а може и да сложиш вата между гредите на скатния покрив
+1
а най-добре и двете.
Топлото бяга нагоре :-D
burd - специалист
Забравил съм тая тема. Дефрото пее и си свири. Връщаща вода на 45гр е настроена. Иначе, карам го на термоглави.
Миналата зима 4т пелети , че живях там. 2т от тях бяха отвратителни. Чак решетката се затлачваше. Сега е с някакви брезнишки. Топ качество са, ама реклама няма да правя. 10гр хистерезис съм му оставил.
Тази година му се падна да е виладжия. Паля го в четвъртък вечер и го гася в неделя към 15ч. За тва време, средно 5-6 чувала, ама докато качи от 9гр на 20 лошо му става 🤣
Иначе, при около нулата е чувал на ден, тия дни при -9 удари 2 . Нищо по настройките не е барано. Странното е, че уж има колко мощност ти трябва , ама и на 100% и на 50% няма разлика. Само ако му дам над 60гр вдига разхода. Лошото е, че шефа на вносителя почина, но пък сина му е грамотен. Все пак, ако някой е по-запознат с разните му там коефициенти и т.н. ще се радвам да сподели, че наследника е претоварен и, макар да е стабилен, не ща да го занимавам, като техниката работи.
нед ное 24, 2024 11:09 pmburd написа:
... на 100% и на 50% няма разлика...
За него има.

Тема "Видариус, Дефро или Грейко ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: