Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zaksofon - специалист
Привет, вече съм със Свищовски - донбаски въглища, които на вид изглеждат уникално добри. Лъскави, леки... но и в тях явно има метал. Мислехме, че е само от въглищата на Топливо, че уж са мешани с разни шлаки и т.н. ама... Защо така? Прекарайте моля по един магнит през сгурията (за тези които горите донбаски), да видим дали ще се получи същото нещо - виж снимката. Благодаря!

Прикачен файл

received_351596472098865.jpeg
received_351596472098865.jpeg (113.95 KиБ) Видяна 1296 пъти

Прикачен файл

received_545489885931066.jpeg
пет яну 25, 2019 6:16 pmzaksofon написа:
Привет, вече съм със Свищовски - донбаски въглища, които на вид изглеждат уникално добри. Лъскави, леки... но и в тях явно има метал. Мислехме, че е само от въглищата на Топливо, че уж са мешани с разни шлаки и т.н. ама... Защо така? Прекарайте моля по един магнит през сгурията (за тези които горите донбаски), да видим дали ще се получи същото нещо - виж снимката. Благодаря!
А, Велдър!
Бе Закс, да не ти са топи котела? Я погледни вътре, че инак имам чувството– квото и да сложиш, за горене, се джилязо ши излиза.
Докарай го до по благороден метал и влизам с % от горивото!
Шегичка.
ben84 - специалист
Казах ти още в началото, да не се впечатляваш.
Желязо има навсякъде. Хвърли силен магнит в суха прекопана почва лятото и там ще полепне. Копривата също съдържа желязо, въпреки че не лепи :-D

ПП. Из Уикипедия
"Желязото е най-изобилният елемент в ядрата на червените гиганти, най-изобилният метал в железните метеорити и в плътните метални планети, като Земята. "
"Желязото е шестият най-разпространен химичен елемент във Вселената."
"Желязото играе важна роля в живота на практически всички организми"
zaksofon - специалист
пет яну 25, 2019 7:11 pmben84 написа:
Казах ти още в началото, да не се впечатляваш.
Желязо има навсякъде. Хвърли силен магнит в суха прекопана почва лятото и там ще полепне. Копривата също съдържа желязо, въпреки че не лепи :-D

ПП. Из Уикипедия
"Желязото е най-изобилният елемент в ядрата на червените гиганти, най-изобилният метал в железните метеорити и в плътните метални планети, като Земята. "
"Желязото е шестият най-разпространен химичен елемент във Вселената."
"Желязото играе важна роля в живота на практически всички организми"
Да, така е, а и аз също много обичам да чета и гледам по дискавъритата за Космоса и Вселената, така че истински се впечатлих от отговор, като този. Има даже неверни твърдения, че желязото би убило звезда ако попадне в нея, но не е точно така. За да убием например Слънцето с желязо, то трябва да сменим водородното му ядро с желязно такова, за да го превърнем в Свръхнова.
Не съм се притеснил от железните топчета, но ми е любопитно защо са там. И не по-малко любопитно ми е, защо ми е любопитно само на мен. :) Искам да кажа - вие, не се ли замисляте, за нещо така необичайно, като железни топчета в сгурията?
Валтер Желязков - специалист
И при мен има такива топчета. Въглищата се докарват с шлепове. С шлеповете се вози всичко- въглища, скрап, инертни материали, зърно. Нали не мислиш, че някой ги мете, а и разтоварищата са едни за всичко.
zaksofon - специалист
пет яну 25, 2019 9:02 pmВалтер Желязков написа:
И при мен има такива топчета. Въглищата се докарват с шлепове. С шлеповете се вози всичко- въглища, скрап, инертни материали, зърно. Нали не мислиш, че някой ги мете, а и разтоварищата са едни за всичко.
Да, в това има логика. Г-н Желязков, вие ли бяхте по темата с Тимелите (SKZP)? Да ви питам, дали е добра идея да му бодна на моя едно ново управление. Имам една полякиня под ръка и един тираджия към Полша, та за това питам. Благодаря!
Остави официалностите, давай по име, идеята е добра.
zaksofon - специалист
пет яну 25, 2019 9:40 pmВалтер Желязков написа:
Остави официалностите, давай по име, идеята е добра.
Мхм, а дали ще се справя?! Ще помагате ли?
Съжалявам, че се откланям от оригиналната тема за топчетата! Но тях, нали ги разнищихме вече? Може би трябва да пиша до "Митбастърс", да направят някой експлозивен опит. :-D
За Тимела, сещате ли се за някой монтиран на котел, като моя? Турски, стоманен, с реторна горелка? Следващия коментар, ще е на "Ти". Сега мисълта ми върви на "Вие" :-D
Ще се справиш, ще помагаме, вече сме много ползвателите. Дали има вече монтиран, незнам, сега колега от русенско чака доставка и ще го монтира на такъв.
ben84 - специалист
пет яну 25, 2019 8:08 pmzaksofon написа:
И не по-малко любопитно ми е, защо ми е любопитно само на мен. :)
Може би щото мислиш за желязото като за пирони, а не като хим. елемент, който се среща навсякъде в природата.
На теория ако в печката успееш да достигнеш достатъчно налягане и температура от тия въглища ще започнат да изпадат и диаманти и нищо необичайно няма да има в това.
:-D

Тема "Железни топчета в сгурията. Защо?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: