• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tom777 - напреднал
вт ное 16, 2021 11:37 amJimbaka написа:
И аз съм в същото положение и се чудех, дали ако настроя горелката на 20кв както е в ръководството ще има полза. Но все не ми остава време да я пипна и да я наблюдавам 24часа как ще се държи. Не ми се рискува докато ме няма, че имаме бебе на 9 месеца и жената ще ме застреля :)
Здравейте,
И аз съм пред същата дилема. Котела е 30кВ и рядко преминава в модулация, поне в тези дни. При нас е около 2 градуса и ще чакам по студени дни. Ескпериментирахте ли с 20кВ?
Jimbaka - помощник
[/quote]

Здравейте,
И аз съм пред същата дилема. Котела е 30кВ и рядко преминава в модулация, поне в тези дни. При нас е около 2 градуса и ще чакам по студени дни. Ескпериментирахте ли с 20кВ?
[/quote]

Да, в момента съм намалил само максималната мощност на горелката на 20кВ и малко вентилатора намалих. Другите не съм ги пипал, защото много се различават оборотите на вентилатора по настройки от книжката на 20кВ и тези на 30кВ. За да модулира, температурата на водата ми е на 70 градуса и настроих средния Хистерезис на 10 градуса и минималния хистерезис на 7 градуса Така при достигане на 60градуса на водата, което ми е достатъчно влиза в модулация и минава на средна мощност 15кВ. Сега поне влиза в модулация макар и само до средна мощност. Бързо затопля къщата и стайния гаси горелката. Трябва още да си играя, но засега съм доволен. Като остане повече време, ще видя и вентилатора на другите мощности как да го оправя за да е оптимално и да намаля и тях.
tom777 - напреднал
    вт ное 16, 2021 10:43 amdrexter написа:
    Успях!
    Севиза ми даде паролата и зададох 12 импулса за оборот.
    Бях забравил колко добре може да работи горелката и да затопля водата бързо бързо :)

ПП Ако на някой му трябва паролата може да ми пише на лично.
    Не е ли 2002 или има и друг код?
    drexter - помощник
    ср дек 15, 2021 10:58 amtom777 написа:
      вт ное 16, 2021 10:43 amdrexter написа:
      Успях!
      Севиза ми даде паролата и зададох 12 импулса за оборот.
      Бях забравил колко добре може да работи горелката и да затопля водата бързо бързо :)

ПП Ако на някой му трябва паролата може да ми пише на лично.
      Не е ли 2002 или има и друг код?
      В спецификацията за 20кВ, 30кВ и 40кВ има по две групи сервизни настройки. С друга парола се стига до второто меню където се задава "Вент. Свеж. в. импулси" на 12 за 20кВ и 30кВ горелки.

Пиши на лично, ако ти е интересно да ти дам паролата.
      tom777 - напреднал
      ср дек 15, 2021 8:44 amJimbaka написа:
      Здравейте,
      [/quote]

Да, в момента съм намалил само максималната мощност на горелката на 20кВ и малко вентилатора намалих. Другите не съм ги пипал, защото много се различават оборотите на вентилатора по настройки от книжката на 20кВ и тези на 30кВ. За да модулира, температурата на водата ми е на 70 градуса и настроих средния Хистерезис на 10 градуса и минималния хистерезис на 7 градуса Така при достигане на 60градуса на водата, което ми е достатъчно влиза в модулация и минава на средна мощност 15кВ. Сега поне влиза в модулация макар и само до средна мощност. Бързо затопля къщата и стайния гаси горелката. Трябва още да си играя, но засега съм доволен. Като остане повече време, ще видя и вентилатора на другите мощности как да го оправя за да е оптимално и да намаля и тях.
      [/quote]

В нета срещнах няколко различни инструкции с различни настройки. В този линк няма голяма разлика между 20 и 30кВ. За 20кВ средна мощноста го дават 10кВ, а не 15.
      http://greenecotherm.bg/uploads/docs/28 ... HON_EN.pdf
      Дали това са реалните настойки за 20 и 30кВ?
      Jimbaka - помощник
      Разликата която ме притеснява е в оборотите на вентилатора. При настройките за 30кВ, средната мощност е 15кВ с 1300оборота на вентилатора, минималната мощност е 9кВ с 900 оборота. При настройките за 20кВ средната мощност е 10кВ с 1800 оборота, и минималната е пак 9кВ, но с 1650 оборота. Трябва да имам време и да си играя с оборотите и да следя как гори
      drexter - помощник
      Аз съм с 30kW Marathon и моите настройки в момента са:

20kW 1950rpm
      15kW 1800prm
      9kW 1350rpm
      H1 и H2 хистерезисите си ги върнах дефолтните, съотвенот 3 и 5 защото, в противен случа много бавно се загрява къщата сутрин (зададена температура на водата 65 градуса).

За гореноето съдя единствено по пепелта, която пада, ситна е и ми изглежда добре изгорена.
      За да мога да си поиграя с оборотите на вентилатора, трябва да знам какво трябва да очаквам ако вентилатора на определена мощност е прекалено силен или прекалено слаб?
      tom777 - напреднал
      Промени ли се същественно разхода на пелети? Какво ползваш за гориво?
      Аз съм на слъчогледпви пелети.
      При първа възможност ще опитам с твоите настройки.
      Какво става ако намалим Мин. мощн. котел от 9 на 7 или 6кВ?
      drexter - помощник
      От към разход още не мога да го усетя дали се промени съществено. Трябва да го използвам по-дълго време.
      Пелетите са ми Диаман, стандартни дървени пелети. Не съм сигурен дали са широколистни или иглолистни, но то май няма голямо значение.

Мисля си, че при намаленото на стойността за мощност се намаля количеството пелети (или съответно времето за работа на шнека).
      Но, не е яасна формулата, по якото контролера преценя колко пелети му трябват за 1kW.
      Здравейте бихте ли ми дали малко информация за настройките , как се влиза в скритото меню? и от къде мога да намаля подаването на пелети ?
      • 1
      • 3
      • 4
      • 5
      • 6
      • 7

Тема "PELLETHERM MARATHON" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: