Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Утре.
Добурето, бандааааа!!!
Снощи са запознах отблизо с туй чудо Бибойлът. Сензора е безжичен- мое си го местиш в другия. Доста удобно. Направо съм жив да си го купя за ON/OF ключ на пелетарника.
По обстойно се запознах с устройството което управлява- пелетна камина.
Голямо разцъкване падна. Имаше съмнения, че СТ не работи коректно, щото 10-15 минути след запалване, камината гаснеше, като при последващо запалване продължаваше нормална работа. Проблем в СТ няма, подозренията ми са в настройки камина. Мисля, че гаси поради висока Т на димните газове.
Ще разберем тази сутрин.
morfei1 - специалист
Изчака ма да скоча в трапа и тогава отиде да настройваш Bboila. Ще споделиш впечатления по телефона. :)
нед ное 24, 2019 6:30 pmmorfei1 написа:
Изчака ма да скоча в трапа и тогава отиде да настройваш Bboila. Ще споделиш впечатления по телефона. :)
По телефона и други подробности.
Точно тук е мястото да спомена, че е забелязан проблем с Бибойла, който не можем да разберем от де иде.
При включване на уреда (пелетна камина), веднъж я изключи, след около 45 минути, без да има видима причина. Зададени градуси- недостигнати. Тази сутрин изключи след ок. 25 мин работа. Преди го е правил по няколко пъти, през различно време, като винаги заданието не е било изпълнено. Причината не е в настройки на камината, както си мислех. Остава да е някакъв дефект, в устройството или нещо, в настройките от приложението, което аз не знам.
С мост, на входа за СТ проблеми никакви.
morfei1 - специалист
Във форума на Bboil съм чел за сходни проблеми от 2017. Смятах че е решено, 2год по късно, но.... явно не е. Лично мен това ме отказа от него. Някак си не ми се стори надежден, а не е евтино решение за он/офф.

Може да има решение с update на firmware или нещо подобно. Обадете се, предполагам са наясно с проблема.
LazarGanev - "Велик майстор"
Трифунье, ква беше камината? Вероятно при изключване директно гаси, а не влиза в изчакване, нали? Информацията ти е ценна за мен, понеже и аз имам тук един в офиса, който включваше зоновата помпа, но постоянно ми изваха съобщения, че е изгубена връзка с устройството и помпата спира. Отдавам го на смущения в работата на рутера, т.е. като спре нета, устройството се изключва. При останалите смарт термостати не е тъй, но те си имат и стаен вариант, докато при БиБойла може би работи само като има нет. Не съм сигурен
нед ное 24, 2019 9:57 pmLazarGanev написа:
Трифунье, ква беше камината? Вероятно при изключване директно гаси, а не влиза в изчакване, нали? Информацията ти е ценна за мен, понеже и аз имам тук един в офиса, който включваше зоновата помпа, но постоянно ми изваха съобщения, че е изгубена връзка с устройството и помпата спира. Отдавам го на смущения в работата на рутера, т.е. като спре нета, устройството се изключва. При останалите смарт термостати не е тъй, но те си имат и стаен вариант, докато при БиБойла може би работи само като има нет. Не съм сигурен
Екоспар Алба.
Камината възприема сигнала като за гасене и минава процедура по продухване на камерата, като мери Т на газовете, докато паднат до определена стойност- в случая 42. Отнема ок 15 минути докато запали отново. Проблем си е, понеже дефекта може да се прояви няколко пъти , може и изобщо да го няма, но не може да се разчита, че като го цъкнеш от телефона, след час у дома ще е топло, благоверната доволна, а аз със салатка.
Мисля, че е дефект в устройството, защото опитахме прекъсване на интернет, "разединяване" с термосензора- не е това проблем. Освен това Сензора е на две педи от рутера. Още освен и това, чудесията трябва да продължи работа при последните задания, каквото и да се случи. Не заслужава цената, предвид изработката на изделието. Нито външен, нито вътрешен вид.
Камината е добра, контролера е проблем за повечето потребители, а и превода на инструкциите с параметрите е ужасен. Трябва да си доста на Ти с материята, та да схванеш какво трябва и защо, с определен параметър.
gnt69 - майстор
Моя пък работи без грешка вече трета година.

Прикачен файл

Screenshot_20191125-155744.jpg
пон ное 25, 2019 4:08 pmgnt69 написа:
Абе Калитко си ти. Чел съм ти всичките писания за чудесията, ама ей на, наште не бачкат кат ората.
gnt69 - майстор
пон ное 25, 2019 6:02 pmТрифон П.Трифонов написа:
Абе Калитко си ти. Чел съм ти всичките писания за чудесията, ама ей на, наште не бачкат кат ората.

Ей го на цяла седмица всеки ден е включвал и изключвал.

Прикачен файл

Screenshot_20191125-182439.jpg
шоп - майстор
И при мен работи без нито една засечка два отоплителни сезона.
Управлява ТП и за тези две години се е случвало 5-6 пъти да отпадне една фаза от трифазното ел.захранване и съответно фазовата защита се активира и компресора спира.

Лошото е, че след нормализиране на ел. захранването, фазовата не се активира сама и тогава бибойла е адски полезен, защото с него ръчно от разстояние рестартирам управлението и имаме топло вкъщи. :partyman:

Тема "Съвет за ON/OF от стаен термостат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: