Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Предполагам, че електрониката не се е повредила.
Имах същите симптоми миналата есен, когато опитах да ползвам отопление.
Цяло лято неработила, с клеясал в затворено положение смесителен вентил, който е преди помпата. Буферът е загрявал над 70 градуса, затоплян от слънчеви панели, но контролера държи смесителният затворен.
Отварях и чистих всичко наред- смесителен от ръжди, понеже е чугунен, както и помпата.
Според мен, беше останала на сухо и затова цъкаше както твоята.
После си работи съвсем като купена.
Това лято не правя тази грешка. Помпата работи постоянно, като разтоварва буфера през лирата на банята. Имам най топлата баня, поне по варненско.
Поне едно обезвъздушаване трябва да се направи. Аз бих разглобил и проверил. Филтърът също.
пет юли 21, 2023 11:36 amТрифон П.Трифонов написа:
Предполагам, че електрониката не се е повредила.
Имах същите симптоми миналата есен, когато опитах да ползвам отопление.
Цяло лято неработила, с клеясал в затворено положение смесителен вентил, който е преди помпата. Буферът е загрявал над 70 градуса, затоплян от слънчеви панели, но контролера държи смесителният затворен.
Отварях и чистих всичко наред- смесителен от ръжди, понеже е чугунен, както и помпата.
Според мен, беше останала на сухо и затова цъкаше както твоята.
После си работи съвсем като купена.
Това лято не правя тази грешка. Помпата работи постоянно, като разтоварва буфера през лирата на банята. Имам най топлата баня, поне по варненско.
Поне едно обезвъздушаване трябва да се направи. Аз бих разглобил и проверил. Филтърът също.
Г-н Трифонов, Благодаря за бързия отговор!
Отворих филтъра и в него нямаше почти никакви замърсявания, проверих налягането на разширителния съд и беше около 2 бара, след което отворих помпата и се оказа блокирал ротор. Раздвижих го и всичко тръгна нормално. Благодаря за съдействието.
Поздрави,
Михаил

Тема "Проблем с помпа Грундфос Алфа 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: