• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
Ти ако искаш да не минава пара по добре сложи найлон за стотинки.
brum - майстор
Кога е нужно да не минава пара?

При мен подовете са бетон. На първият етаж под него има топлоизолация и пароизолация. Та от там влага не би трябвало да очаквам. И от там е въпросът ми - кога е нужно да се слага такъв слой.
brum - майстор
Тъй, обясниха ми го. Нужно е когато се очаква конденз върху настилката под подовото. Примерно топъл въздух и студен под. При подово отопление такъв вариант май няма.
brum - майстор
Опитах да сметна разлика в необходима енергия за отопление при 0.07(m²*K)/W и 0.03(m²*K)/W температурно съпротивление на настилката. Обаче това се оказа меко казано сложно за моите възможности.

Та някой може ли да даде информация как да подходя към тези изчисления и/или примерна сметка за някакво помещение при определени условия?

Целта е да се опитам да преценя за колко време тази разлика от 10лв/м2 за настилка ще се избие ако се вземе в предвид само отоплението и нуждата от повече енергия при по-голямо съпротивление на настилката.
nork - специалист
чет сеп 17, 2020 11:44 ambrum написа:
Опитах да сметна разлика ..........
Човече втеляваш се в глупости :rolleyes:
Вземай си подложка от 2лв и не се занимавай повече.....
Ако след 2 месеца все още се чудиш ще ти дам пресен отзив от нея, ламинат 8мм и подово отопление :partyman:
brum - майстор
Отзиви че работи много. Препоръките са да не се минава 0.15(m²*K)/W и са спазени.

И да - филмирам се, защото гледам да сметна всяко нещо преди да взема решение :) . В пари разликата е 1500-1600 лева и това не е за пренебрегване...
nork - специалист
чет сеп 17, 2020 4:00 pmbrum написа:
Отзиви че работи много. Препоръките са да не се минава 0.15(m²*K)/W и са спазени.

И да - филмирам се, защото гледам да сметна всяко нещо преди да взема решение :) . В пари разликата е 1500-1600 лева и това не е за пренебрегване...
С тези пари си вземи по висок клас ламинат :supz:
Не си само ти така, аз също не ги бера от дърветата. Бях заложил 25лв на кв за ламинат, подложка и первази.... Е станаха 27
Hursa - майстор
чет сеп 17, 2020 11:44 ambrum написа:
Опитах да сметна разлика в необходима енергия за отопление при 0.07(m²*K)/W и 0.03(m²*K)/W температурно съпротивление на настилката.
Настилката или подложката под ламината?
brum - майстор
Настилка казвам на това което е над замазките. Т.е. ламината и подложката се водят настилка.

Замазка е това което покрива тръбите и седи под настилката.

Или поне така си мисля, че ги наричат :) .
Hursa - майстор
Кое с какво сравнявате? Кое ви е с термично съпротивление 0.03? До сега питахте за подложките под ламината и за ламинат.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Съвети за ламиниран паркет и подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: