• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
ср сеп 30, 2020 9:12 pmLazarGanev написа:
Каква мощност има тази "приставка" за 400лв и каква гаранция дава за топла вода?
Фирмата я написах, има си сайт. Отдели няколко минути и ще азбереш с каква мощност е приставката за БГВ
шоп - майстор
последните поне 2 години среднодневната температура на въздуха беше доста по-висока от температурата на водата, тъй че КОП да не говорим.
Ама ние се топлим и нощем. Цяла зима!
Еко средните температури за цяла зима са над 13-14 градуса и аз ще сложа един въздушен изпарител. Обаче не са.
Hursa - майстор
чет окт 01, 2020 12:22 amLazarGanev написа:
Бах тез ограничени японци, корейци, китайци, германци и всякакви други известни марки на ТП, дето не искат да схванат, че българинът се интересува от безплатната енергия и не му предлагат тая супер-дупер екстра, дето струва само 400лв при това!
Не българина, а процеса в ТП дава възможност да се използва тази възможност. Който не предлага тази опция - показва незаинтересоваността си за нуждите на клиента, независимо от расата и националността му :)
LazarGanev - "Велик майстор"
чет окт 01, 2020 5:17 amшоп написа:
Каква мощност има тази "приставка" за 400лв и каква гаранция дава за топла вода?
Фирмата я написах, има си сайт. Отдели няколко минути и ще азбереш с каква мощност е приставката за БГВ
Благодаря, нямам време за губене, нали нямаше да правим реклами, пък ме пращаш да разглеждам сайт с реклами, да търся игла в купа сено. Попитах нещо конкретно, ще конкретизирам задачата още:
-Имам 100м2 жилище с подово и 200л бойлер и ТП с "приставка за БГВ за 400лв" (или там супер-дупер хитър петър), топлата вода свършва и бойлерът трябва да се загрее:
= случай №1 - ТП работи за отопление с консумирана мощност 600Вт - колко трябва да чакам, за да загрее бойлера?
= случай №2 - ТП работи за охлаждане с консумирана мощност 600Вт - колко трябва да чакам за да загрее бойлера?
= случай №3 - ТП не работи в момента - колко трябва да чакам, за да загрее бойлера?

От ей такива простички нещица се интересува потребителя, а не от чилъри за ЯМР и скенери, криогени и т.н.
Иначе и ние с въздухарките се топлим нощем и цяла зима. Денем ТП работи и поддържа в стаите 24,5*С, нощем не работи, щото съм задал 21*С стайна, ама тя под 23*С рядко пада, щото подовото си е голям буфер. И така ТП реално работи само на дневни температури на въздуха, които често са над 20*С
чет окт 01, 2020 7:30 amHursa написа:
чет окт 01, 2020 12:22 amLazarGanev написа:
Бах тез ограничени японци, корейци, китайци, германци и всякакви други известни марки на ТП, дето не искат да схванат, че българинът се интересува от безплатната енергия и не му предлагат тая супер-дупер екстра, дето струва само 400лв при това!
Не българина, а процеса в ТП дава възможност да се използва тази възможност. Който не предлага тази опция - показва незаинтересоваността си за нуждите на клиента, независимо от расата и националността му :)
Не се сещам за никой от водещите световни марки да ползва тази възможност, защо ли? Ти също можеш да отговориш на задачката, която съм дал на шопа и тогава може да се сетиш защо (а може и да не се сетиш). А може би пък точно този, който разчита на тази възможност - показва незаинтересоваността си за нуждите на клиента, а? :wink:
Hursa - майстор
Когато топлината, която се получава от пароохладителя не е достатъчна за пълно подгряване на бойлера - ще доподгрява я на ток, я с другата алтернатива, която е избрал (и ще се радва на частта, която е получил от ТП). Когато избираш един вариант поради положителните му страни, трябва да се примириш с отрицателните му. :)
Нима тия с "въздухарките" при минус 20 не прегръщат ел конвекторите :)
шоп - майстор
Ние пък с водните ТП понеже сме глупави се топлим нощем, когато ел енергията е почти без пари, а денем ни е топло пак заради подовото и по- ниските топло загуби поради високите външни температури :)
Ahmakov - специалист
Ще се включа по късно и аз....
чет окт 01, 2020 8:02 amHursa написа:
Когато топлината, която се получава от пароохладителя не е достатъчна за пълно подгряване на бойлера - ще доподгрява я на ток, я с другата алтернатива, която е избрал (и ще се радва на частта, която е получил от ТП). Когато избираш един вариант поради положителните му страни, трябва да се примириш с отрицателните му. :)
Нима тия с "въздухарките" при минус 20 не прегръщат ел конвекторите :)
Тоест даваш 400лв за нещо, на което гарантирано не можеш да разчиташ, после подгряваш бойлера с ел. нагревателя и това нещо разнася топлината от нагревателя в ОИ? Умно!
чет окт 01, 2020 8:12 amшоп написа:
Ние пък с водните ТП понеже сме глупави се топлим нощем, когато ел енергията е почти без пари, а денем ни е топло пак заради подовото и по- ниските топло загуби поради високите външни температури :)
Хора всякакви, учудвал съм се, че и с котлите е така - някои обичат да се топлят нощем, а денем котелът не работи. Ама съм толерантен към всички :cool: . И при акумулиращите печки е така, ама няма много любители да се потят нощем, пък денем да разчитат на Райко :wink:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Избор на термо помпа за отопление на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: