• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dalgia - специалист
илко илиев написа:
днеска правих опити.направих две камбанки както ги пише,тоест еднатае от телефон малката а другата е пак малката от телефон но я избих на преса да стане полусфера с външно ф-42мм.взех да пробам и се получи следното най добро от всичките опити с разтояние между тях 2мм.10.литра вода за 17мин.до 60гр.започва с 4.ампера и когато стигне 60градуса е 7.ампера.не мога да разбера защо си качва ампеража?????оставих го до 80гр.качи ампеража близо на 10ампера.някой има ли идея защо качва ампеража.
На дръжка ли ги сложи и , ако е на дръжка тя вибрира ли?Питам от любопитство.
илко илиев - специалист
на тефлонова пръчка но не се усеща почти нищо
.днеска продължавам
vlado0549 - специалист
Абе хора,на Метро от години има такива кани за затопляне на вода.С хубав дизайн.Мисля че са Делонги.Не са с нагревател а с две шайби.
илко илиев - специалист
не е въпроса за каните. въпроса е да направим това което е направил
той за отопление на вода примерно за парно.
илко илиев - специалист
днеска пробвах пак.взех две камбани и ги избих да станат полусфери
пробвах и постигнах с използвана вода от друг опит 10-градуса до 70-градуса за 14-минути при 5-ампера ток.това е добре защото един нагревател 1000вв.я стопли за 38-мин.аз това постигнах а някой друг прави ли нещо?????
илко илиев - специалист
защо се отказахте тоест никой нищо не пише.това преставлява не сфера отдолу а една топка а горното полусфера.аз пробвах ие същото както с две полусфери.
илко илиев - специалист
никой нищо не пише.аз продължавам с опитите.направих едната полусфера от месинг и една топка от месинг също и за 12.мин се стопли
10.литра вода до 60.градуса.има нещо което не е казано никъде
може би в топката отдолу се крие целия въпрос
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Извън протокола:
"не сфера отдолу а една топка ".
Топката Е сфера.
apeiron - специалист
Ето ви електрически котел, направен на същия принцип.
http://www.apeiron-bg.com/gallery.html/4?cat_id=3 .... разгледайте галерията и ще я видите джаджата.
Нагревателя представлява метална тръба в която са поставени 1 или 2 електрода от специална сплав. В системата има специален електролит.
При подаване на напрежение протича ток м/у корпуса и електода, като зависи от специфичната електропроводимост на електролита с каква мощност ще работи системата.
При повишаване на температурата се вдига и мощноста....
Може да се регулира от 0 до зависи от електрическия модул колко кВ позволява...
rusev - специалист
Такива отоплители са руска технология доколкото знам и са се използвали на подводниси. Йонизация на водата.
Предлагат се и у нас. Около 400-500лв. май беше цената. :?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "НОВ НАЧИН ЗА ОТОПЛЕНИЕ ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: