Zoro5 написа:Около 20Вт. Слаб е и засега съм го оставил да грее непрекъснато.2v6 написа:...Около 5 метра е и го захранвам с 5V от компютърно захранване.Колко вата е горе-долу и постоянно ли си работи или само при дефроста?

Zoro5 написа:Около 20Вт. Слаб е и засега съм го оставил да грее непрекъснато.2v6 написа:...Около 5 метра е и го захранвам с 5V от компютърно захранване.Колко вата е горе-долу и постоянно ли си работи или само при дефроста?
Zoro5 написа:Кофти ви е режима на обезледяване! Климатика не го бърка толкова ниската температура, а задръстената от лед пита. Иначе при чиста пита и -10о КОП-а е около 2-2.5 . При такова време, температурата и вентилатора трябва да се настроят на макс и климатика да бачка нон-стоп.Не съм забелязал вятъра да пречи на размразяването
Най-лошо е когато има силен вятър съчетан със студ - тогава много трудно се обезледява, даже ефекта е обратен - леда по питата нараства.
2v6 написа:Не съм забелязал вятъра да пречи на размразяванетоВсъщност най-лоша беше ситуацията когато по питата има лед и в този момент задуха силен вятър при -10о. Обяснявам си го с това ,че вятъра охлажда силно питата и тя не може да си вдигне температурата за да разтопи леда. Обаче ако е с чиста пита ефекта е точно обратен - климатика бачка идеално и не се натрупва грам лед - явно влажността силно спада или поне влагата не кондензира.
Какъв е този климатик с 2-2.5 COP при -10 градуса
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: