• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lusynik - специалист
Не претендирам за точност,но ми беше любопитно.С обикновен мултицет с термо сонда направих измерване през целия горивен процес:запалване,разгаряне,работа на пълна мощност и модулация.Предварително уточнявам,че системата работи на ниска температура/53 грдуса/ и водните ризи са току що изчистени.Сондата я вмъкнах в сглобката между два кюнеца на около 40 см. от изхода на котела.Та,на 100% мощност при отворени клапи/тази за разгарянето и коминната/ отчетох стойност от 121 градуса.При същия режим на работа на горелката,но затворени клапи,температурата беше 66 градуса.При модулацията стойността съответно бе 44-46 градуса.Не съм сигурен,че тези данни са много достоверни,предвид начина на измерване и класа на точност на уреда,но определено очаквах по-високи стойности!
В скоро време ще замеря температурата на димните газове на още 3 горелки,монтирани на три ходови котли,но работещи на по-висока температура.
tokbatak - специалист
filmatoplo написа:
Не съм ги мерил с уред , не беше нужно , при норма 160 гр , далеч бях под тези градуси видимо и с пипане с ръка .Но горелката е др модел и котела е съвсем друг ,ще объркам някой ако им казвам марките.
Какво общо има марката на горелката с температурата на димните газове. :lol:
lusynik написа:
В скоро време ще замеря температурата на димните газове на още 3 горелки,монтирани на три ходови котли,но работещи на по-висока температура.
Забравяш нещо много важно :wink: - мощността/зададената/ 10 или 15 или 20 киловата. Температурата на водата е втория показател и е мн мн по малаважен от първия. Можа да ти работи на 53 градуса с мощност 10 киловата или на 53 градуса с мощност 32 киловата - дали ще е еднаква температурата на димните газове?
lusynik - специалист
Съгласен :) Замерването беше извършено при ръчен режим,на около 12-13 киловата.
plastkomfort - специалист
При мен на виадруса при 100% газовете са към 220 измерени с мултицет.
filmatoplo - майстор
Имаш ли чугунени плочи във Виадруса .
feikot - специалист
На 48 градуса и 14 киловата може да се каже,че топлия колектор е една идея по-хладен от кюнците на изхода.Те са от 1.5 мм ламарина.Не знам колко градуса ще да са димните газове,но не ми се струва да са кой знае колко
feikot - специалист
През нощта е спряла горелката и сутринта майка ми се е качила да види какво е станало и пишело задръстване на системата. Пелети имало много и нищо друго видимо нямало,което да не е наред. На какво се дължи това задръстване? Аз предположих тъй като били пуснали само 2 радиатора и бойлера и си мисля дали не е работила в модулация по-дълго време и да е загаснала,защото забелязах как някои подавания на шнека са празни или само с 1-2 пелетки.Някои разбира се са по-пълни. Това между другото мисля,че за втори път го прави,но предния път не разбрах какво е точно,защото бяха свършили пелетите в бункера (исках да видя за колко време ще ги изгори). Утре се прибирам и това нещо трябва да се отстрани,защото ще има случаи в които няма да има никой в къщи и ако се загася така след 5-6 часа работа...
filmatoplo - майстор
Една от причините е тази , че може да загасне в минимална модулация ,колегата го каза , дано да е това че бързо да се оправи .
feikot - специалист
Аз сам си го предположих на база наблюденията ми :) Как мога да се справя с този проблем,единия вариант е да намаля време изгаряне,друг ?

А питанката ми беше,това ли изписва като загасне по този начин или "Недостиг на гориво " ?
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: