• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
=D> Супер , предполагам под страничните капаци се крие вата за изолация :wink: .Димогарните тръби как ще се почистват , мислено ли е за монтаж на пружини в тях .Позволявам си да дам идея която може да се различава от тази на колегата но и така се прави -Вентилатора на димните газове е добре да се регулира по температура както при котел Атмос с малки подобрения , или при първоначално палене вентилатора работи до достигане на зададена температура примерно 60-70 градуса , след това вентилатора спира , опция -може да се направи да си намали оборотите 5-10 градуса преди зададената температура на водата , както и регулиране в паралел по температура на димните газове на изхода до примерно 100-150 градуса , като вентилатора или ще спира или ще забавя обороти .Успех :) .
6osi6 - майстор
ttttttd написа:
Котел Пеллетрон-15КТ:
Този котел е с вграден винтелатор и горелката не се влияе от тягата на комина.
Не, изобщо се влияе! Както всичко руско е безаналогов. :prayer: Работи в затворена система, без приток от свеж въздух на входа, въздушни течения и температурни разлики на изхода на димните газове. Само го монтирай към комин и после пак пиши.
stanka7a - напреднал
Привет и честито на именяците .....котелчето изглежда доста добро и ме изправихте пред много голяма дилема ......от няколко седмици си играя да чертая котел които да изработя за следващият сезон .....не че стропувата не ме топли но виждам че топлообмена и е малък и има много загуби.....та това видях в едно руско клипче и зех та го раздвижих в солида
Прикачен файл:
kotle.jpg
и така замислил съм го с горелката но вече възниква въпросът дали да не начертая и направя целия котел пелетрон....обиколих руският саит на котелът но няма размерчета нито за нещо да се хвана за габаритите :)
Помагаите колеги с информация
Поздрави и наздраве :prost:
judas - специалист
stanka7a написа:
stanka7a, нещо по моя въпрос или ме забрави?
stanka7a - напреднал
В никакъв случай не съм те забравил ще свършим работа просто все още нямам отговор утре или най-късно другиден ще отида да видя :)
ttttttd - специалист
Станка моя котел е на абсолюто същия принцип.Ще останеш доволен.Работи перфектно,даже някъде тука във форума му бях качвал снимки.
jorkataG - специалист
ttttttd написа:
Ето една добра идея сътворена от ,,мързеливите руснаци,,ЕВАЛА ЗА КОЕТО.С тази идея може да си променяш мащноста без да се налага подмяна на предните решетки.
Предполагам че тази регулировка би следвало да се извършва със стандартната автоматика за регулиране на тягата на котела, тоест при достигане на зададената температура да притваря решетката и да намаля пламъка а при спадане на температурата да отваря решетката и пламъка да се усили.
wankata7108 - специалист
ето и малко снимки и от мен горелката работи прфектно реве и вдига само за 15 минути 75 градуса на котела което е супер

Прикачен файл

120520142072.jpg

Прикачен файл

120520142071.jpg

Прикачен файл

120520142070.jpg

Прикачен файл

120520142069.jpg

Прикачен файл

120520142068.jpg
wankata7108 - специалист
благодарности за съдействието на Любо още веднъж който иска да си я направи тази горелка нега го послуша и няма да сбърка
наистина работи и то много добре прости и трябва истински комин и гори като луда и мисля че няма да се даде на една горелка за хххх лв.
jorkataG - специалист
Остава варианта да гори и с царевица :-D.
А варианта с регулиране на мощноста с автоматиката мислил ли си го?
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: