Най - вълнуващия въпрос зимно време.
borkata99 - специалист
gogosto написа:
Еии това за аутокада много ми допада не се бях сетил. сега ще я нарисувам и аз така.
Гого, и на SOLID-a може да го изпраскаш.............. :lol:
gogosto - специалист
borkata99 написа:
gogosto написа:
Еии това за аутокада много ми допада не се бях сетил. сега ще я нарисувам и аз така.
Гого, и на SOLID-a може да го изпраскаш.............. :lol:
Абе това не е по темата ама аиде нали е късно може да е от алкохола :( вече го приготвих на аутокад само градусите са ми дилема ? Наздраве !
LazarGanev - "Велик майстор"
gogosto написа:
Но колко градуса да е 60 или 45 ?
45 е малко 60 е ОК. Това е за Грейко, за други горелки не говоря
kalin72 - майстор
gnt69 написа:
kalin72 написа:
Нормално ли е горелката да работи само на 2ра степен?
Не е. Вариантите са или топлозагубите са ти много, или са преохладили жилището, ако е било отворено цял ден за проветряване. Или не пуска достатъчно пелети за степен 2. трябва да са около 2 и нещо килограма на час. Най лесно накарай ги да претеглят ако имате в къщи кантарче.
Как най-лесно да премерят? Освен описаното в инструкциите?
gnt69 - майстор
Развиват маркуча долу до горелката,изваждат го и го слагат в една паница предварително изтеглена върху горелката засичат време 6 минути и чакаш да видят колко ще пусне. За 6 минути горелката няма да изгасне. Претеглят се пелетите умножават се по 10 и получаваш количеството за 1 час. Това е необходимо е кантарче 6 минути време и празна паница. Това го правиш на всичките степени. :partyman:
gogosto - специалист
gnt69 написа:
Трябва да е повече от 45 може и 60. Мързи ме сега да отида да измеря къде ми беше дупката на бидона от миналата година. Ако искаш утре ще измеря и ще пиша.
Хубаво ще е за да не експериментирам да ми кажеш размера на елипсата за колко градуса е 105мм ?
gnt69 - майстор
За работещ шнек. За 45. Ако искаш 60 може и без дупка направо отгоре на варела.
kalin72 - майстор
А как да накарам горелката да работи на всички степени?
andy_forresite - майстор
Първо провери настройките, т.е. колко пелети падат за 6 минути. Така ще прецениш всяка от трите степени колко киловата е ориентировъчно. Получава се например 6, 11 и 17 киловата.
На 6 кв ще работи ако термоглавите се затворят и остане един голям радиатор и нещо около бойлера. Или пък два радиатора.
На 11 кв ще работи след като степен III 17 kw е свършила тежката работа - загряла е водата в инсталацията и температурата е достигната. Тогава работи на 11. Ако вземе да се снеможава (да изстива водата) ще се превключи на ІІІ степен.
Ако всичко това е вярно, за да ти заработи на трите степени трябва да се направят 7,5, 11 и 17 да речем. Т.к. вдигаш първа за да има нужната "сила" да прави нещо. Всичко зависи от големината на инсталацията ти - литри вода, киловати на радиаторите, буфер и способността на стаите да задържат топлината си - т. нар. топлозагуби. Моите стаи имат топлозагуби в мегавата при t от -5 надолу.
Ще завърша като gnt69 --> :partyman:
kalin72 - майстор
Ето пламъка как е:

Изображение

ето и какво пише :))

Изображение

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: