Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Много ги притвори
kalin72 - майстор
На 2/3 да се притвори? Сега жената е оставила горелката ди работи според стайния термостат.
Ами толкова трябва да притварят крана, че този голям радиатор да топли не повече от другите, т.е. жегата да е еднаква навсякъде
Ами толкова трябва да притварят крана, че този голям радиатор да топли не повече от другите, т.е. жегата да е еднаква навсякъде
Аз пак по моята болка :) . НАстройките ми ги направиха от фирмата продавач-точно както са в книжката . Малко нелогично ми се струва мощностите на вентилатора да са 46% на Р3 , 43% на Р2 и 40% на Р . Така или иначе цял ден работи на Р3(14-15 градуса темп. външна)и много рядко превключва на Р2 и пак се връща на Р3 .... за Р1 и съспенд и дума не може да става....къщата ми е перфектно изолирана - нямам топлозагуби - системата ми НЕ Е нова -14 години с перолиза...и никакви проблеми , нямам стаен термостат - радиатори 26 кв ,но в деня Х бях спрял няколко-остатъчни радиатори около 21-22 кв. с тези радиатори съм се топлил през годините . Грейкото следи температура на водата и нямам стаен термостат....Просто замених пиролизния котел с пелетен.....а , щях да забравя - за около 15 часа изпапа 5 чувалчета бонбони (пелети) :) Май ще бия рекорда за най- голям разход :-D
ПП ако някой компетентен се смили ,осигурявам транспорт , заплащане , а и ракийката ми не е лоша ;)
Последна промяна от churov на нед окт 09, 2016 8:02 pm, променено общо 1 път.
gnt69 - майстор
Като махна пиролизния защо махна и трипътния вентил.
даже не знам за какво служи и никога не съм имал такъв трипътен вентил-срам ме е :) .Аз самия не разбирам от парно - и старата система ми я прави ФИРМА и новия котел го монтира ФИРМА :) .Надявах се ,че като само подменя котлите и проблемите ми са решени :) е ,да ама ,не :) Май е време да започна да разбирам и от парни инсталации :) . Майтапа настрана - но зимата идва и не вярвам Фирмата продавач да ми помогне , Моите съмнения са за неправилна настройка.... ааааа, нямам бойлер - забравих да спомена
gnt69 - майстор
Термоглави на радиаторите имаш ли.
kalin72 - майстор
И аз се бях доверил на фирма, ама след като оплескаха нещата, от четене и съвети в този форум, си преправих инсталацията.
Трипътен вентил на котел или малък кръг - служи като термостат при ДВГ - осигурява винаги връщащата вода в котела да е над 55 градуса - така котела е чист, работи спокойно.
Голям кръг - аз съм го решил с трипътен със задвижка с управление на Интиел. Позволява към радиаторите да ходи толкова гореща вода, колкото е необходимо, за да не се сварите от жега - няма нужда да се души котела, това води до неприятни последствия.
В комбинация от двете неща по-горе системата ще работи оптимално.
gnt69 - майстор
Пиролизния щом е монтиран от фирма са му сложили трипътен иначе няма гаранция. Поне при атмосите е така. Дай малко повече обяснения поне стопли ли къщата с 5 чувала пелети.
Последна промяна от gnt69 на нед окт 09, 2016 8:20 pm, променено общо 1 път.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: