Грейко ми казаха за котел 20 че ще ми свърши работа, само че при мен проблема е че ще топля 4 етажна кооперация през един етаж, другите два са необитаеми, за сега (те са на леля ми, като предстои след година две да се заселят и те). И при нас къщата е постоянно обитавана, за сега се топлим успешно с климатици, заради детето искам да се топля на биомаса . Фирмата която предлагат котела ми препоръчаха 30, но до сега не са инсталирали такъв комбиниран, а само пелетен.
gnt69 написа:Мисля,че си избрал правилнта конфигурация. Изолацията на стените ти е добра,но на тавана сложи още! Видно е от примера , който ти е даден.albert_21bg написа:Здравейте,................ изолацията е 10см. стиропор външно и по 2см. фибран на пода и тавана. Аз съм се спрял на конфигурация 30кв. котел и 20кв. горелка. Приемам препоръки.Аз топля 200кв. +300 бойлер + 40 мази котела е там и не затварям вратите. Изолацията е 5см стиропор. На тавана е 14 см каменна вата. На мен ми стигат и хартисват 20 кв , но къщата е отоплена и се ползва постоянно. Типично горелката работи на 5- 10кв. дори и в големите студове.