Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пон яну 25, 2021 7:53 pmMcl написа:
Лелеййййй, ма викни унуката бре! Викни я, та белким и камината ти настрои, хахаааа!
Се едно де, ма не е на добре въпреки, че не на мене пречи.
Ей така не можеш ли да цитираш? Може и няколко думи, по съществени, да оставиш.
Антон С. - специалист
пон яну 25, 2021 6:25 pmТрифон П.Трифонов написа:
С тея слаби чакри, къде си тръгнал да спориш за три-четири (не наливай още) пътни вентили?
Два имам монтирани, собственоръчно. Единият имам възможност да го елиминирам (спирам помпата и водата оди през 40мм байпас). Текна като родилка.
Понякога и аз се чудя на себе си, де съм тръгнал с тез чакри 😁

Текна като родилка не го разгадах :? Ко имаш предвид? Я съм от село и не Ви разбирам вас инджинерити...
bmahob - майстор
Колко епично, появисе Дърт'анян и спаси Грейко от лошите разбунтували се хора :-D Дека одиш бе Трифоне, ако моята Алфа текне ще ми купиш ли едно Грейко :-D
пон яну 25, 2021 11:02 pmbmahob написа:
Колко епично, появисе Дърт'анян и спаси Грейко от лошите разбунтували се хора :-D Дека одиш бе Трифоне, ако моята Алфа текне ще ми купиш ли едно Грейко :-D
Г-н Вентилатор, тематично-амбалажно Ви е мнението, но понеже съм поел безкористен ангажимент, към Бижутерите, винаги се връщам.
https://photos.app.goo.gl/crk3hEy3zX6eidSAA
https://photos.app.goo.gl/iNcNToHoGpTcEf3KA
Исках да видя къде е загинал градският, но видимостта беше 20-25метра.
За няколко дни "над нещата", а тук си е същата помия.

Ако ти текне Алфата, пращам та на чиракуване в някоя хижа, докат са научиш да ѝ палиш Бетата. Там още няма протекла печка, или поне не реват и никой за нищо не им е виновен, не им пречи, не.......
filmatoplo - майстор
Още ден и щеше да напиша Къде е Трифон :wink: блазе ти бил си на планина без връзка с форума .Не ви разбирам писанията ,аз съм по прос и пиша само за чаркалъци ,за кот са чупи.
вт яну 26, 2021 10:03 amfilmatoplo написа:
:wink:...Не ви разбирам писанията ,аз съм по прос и пиша само за чаркалъци ,за кот са чупи.
Стара лисица си тииии....
https://photos.app.goo.gl/78HfcwTNGMQDcaiE6
Сега ясно ли е що текна кат родилка, като дръпна швепсела на помпата?
В дясно е буфера. Направил съм чаркалъка на байпас, за да може да се разтовари гравитачно в буфера, ако спре тока, пък съм го набуал с дърва.
И докат са усетя- системата работи без помпа, буфера затоплен, бункера пълен, термометъра на 110!!!
Всичко твърдоторивно, като му вкараш студена вода, щото помпата да тръгвала отрано и ако може направо на шеста, памперса му ше отърве.
Антон С. - специалист
Ей сега та разбрах :-D
Mincho91 - помощник
ср яну 20, 2021 8:19 pmfilmatoplo написа:
Нещо по моя, Спешен въпрос :) моля.

Отвори 161 страница, не си първия с повреден вентилатор... Споко и мен ме атакуваха с въпросите за гаранция 😀
gopeto87 - напреднал
Привет, колеги
по средата на сезона днес малко се изплаших. Камината както работеше коректно , днес изведнъж се появи аларма висока температура на изгорелите газове. Настройката е да изключва на 230 градуса. Като отидох до камината вече беше изключила, но димоотводните тръби бяга яко зачервени , бях облепил съединенията им с алуминиево тиксо, то се беше запалило. Бая се запуши в стаята , но до по сериозни проблеми не се стигна. Направих грешка , че от паниката отворих вратичката , а тя най - добре да си остане затворена и да обдухва евентуално .
Въпроса ми е от какво може да е това покачване на газовете. Нормално камината поддържа 80- 90 градуса на газовете.Рядко съм я засичал да вдига над 100 градуса. Беше чистена преди ден и всеки ден се дърпа хълката отгоре за почистване на пружините. Отдолу ревизиите имаха пепел ама и те бяха чистени преди две седмици. Махнах димоотводите не бяха запушени. Направих с една свещ проверка на комина. Направи ми впечетление , че както дърпа от време на време ,явно от силния вятър духа и навътре. На първи от осем етажа съм . Какво мога да направя за да съм сигурен, че няма да има други такива опасни ситуации ? Едно от нешата , който направих е да я наглася да предупреждава на 130 градуса и на 160 градуса да изключва и махнах алуминиевото тиксо .
съб яну 30, 2021 9:20 pmgopeto87 написа:
Привет, колеги
по средата на сезона днес малко се изплаших. Камината както работеше коректно , днес изведнъж се появи аларма висока температура на изгорелите газове. Настройката е да изключва на 230 градуса. Като отидох до камината вече беше изключила, но димоотводните тръби бяга яко зачервени , бях облепил съединенията им с алуминиево тиксо, то се беше запалило. Бая се запуши в стаята , но до по сериозни проблеми не се стигна. Направих грешка , че от паниката отворих вратичката , а тя най - добре да си остане затворена и да обдухва евентуално .
Въпроса ми е от какво може да е това покачване на газовете. Нормално камината поддържа 80- 90 градуса на газовете.Рядко съм я засичал да вдига над 100 градуса. Беше чистена преди ден и всеки ден се дърпа хълката отгоре за почистване на пружините. Отдолу ревизиите имаха пепел ама и те бяха чистени преди две седмици. Махнах димоотводите не бяха запушени. Направих с една свещ проверка на комина. Направи ми впечетление , че както дърпа от време на време ,явно от силния вятър духа и навътре. На първи от осем етажа съм . Какво мога да направя за да съм сигурен, че няма да има други такива опасни ситуации ? Едно от нешата , който направих е да я наглася да предупреждава на 130 градуса и на 160 градуса да изключва и махнах алуминиевото тиксо .
Хахааа, поредният щастливо разминал се.
Казвам аз да не се радвате на ниска Т на газовете, но това трае докато ви се запали коминът (димохода).
Димоотводите не били запушени,а преди това зачервени......ми самопочистили са се, поредните хахаааааа!!! Като на Слави Яков.
Честито, че си се разминал само с уплаха и "аларма"!

Чистете и комините де, поне веднъж, преди сезон!

Сори, модераторе, но цитирам с чаршафа умишлено!

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: