Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dorzo - специалист
Нещо не ми работи както трябва суспенда.Като влезе в суспенд и след минута две вече не вижда огън.Чистих окото,увеличавах въздуха,сменях режимите на суспенда и все така.Със слънчоглед съм.
geniya - специалист
Забелязал съм, че излизането от SUSPEND в работен режим е проблем на Грейко РБ по принцип.Понякога излиза, понякога не, явно когато изчака малко повече време в съспенд и реши да заработи на някоя мощност, то тогава губи пламъка. изписва FLAME LOSS и почва да гаси и зарежда наново.Решение на 100% НЯМА.Трябва да се подмени логиката на софтуера за не се случва почти всеки път така.От Грейко по принцип са против управление със стаен термостат, както и режима СЪСПЕНД.Тяхната логика е, че горелката трябва постоянно да работи с термоглави на радиаторите, и/или бункер.Тогава се избягват всякакви други проблеми с гасене след съспенд, зацапване на датчици, горене на запалката и др.
dorzo - специалист
Благодаря.Разбрах.Повредата значи не е в моя телевизор:-)
m0m43 - специалист
Е никой ли няма да обади тънкостите при настройка на горелка :(
gnt69 - майстор
Настройките са различни за различните степени. Ти пишеш че си измерил 3.3 кг пелети ама това на коя степен. Какви пелети гориш. Сподели малко повече инфо не си жали клавиатурата няма да се изтърка.
m0m43 - специалист
Здрасти,

Пелетите които използвам са иглолистни клас А - според продавача, но на чувалчето няма никакви надписи.
Снощи върнах фабричните настройки на горелката + малко разчовъркване от мене и сега разхода е 2,350 кг на час, на мощност 3 (измерено пак по старата процедура - като махнах шнека за 6 минути и пуснатото количество (235гр.) по 10), което е ~1kg разлика спрямо настройките на дилъра.

Предишните настройки бяха така:
F.Load - 120 sec.
Мощност 3/2/1
Load - 8 sec / 5sec / 3 sec
Cycle - 30 sec. / 35sec / 45 sec
Fan - 65% / 60% / 58 %

В момента мога да кажа по-спомен за мощност 3, понеже не съм вкъщи да ги видя със точност.
F.Load - 110 sec. (настроено според книжката)
Load - 8 sec
Cycle - 45 sec
Fan - 48%
--
Не съм имал време да доловя разликата при затопляне и т.н. от предишните и сегашните настройки, понеже ги направих снощи, но тази сутрин се беше запалил перфектно и си беше топло :lol: :lol:

Та, мен мисълта ми е дали има някакви тънкости при правене на настроките, примерно горенето да е към "180" на датчик, пламъкът да е зелен цвят (примерно), вентилатора да духа че да изчиства кюнците :lol: и т.н. или с други думи как си правите настройките.
Може да игнорираме и "вълшебните" формули - Load P3 = 0,0075xF.Load и т.н. - които даже и във книжката не използват :-D :-D
gnt69 - майстор
Ами започни с това че на степен 3 трябва да пуска по 6 кг на час. На степен 2 около 4кг на степен 1 около 1.5 - 2 кг на час.
andy_forresite - майстор
Най-добре е щом работи и разходът е поносим да не пипа. Ако стане студено или гори наистина много, тогава да човърка. Не пречи да разучи настройките междувременно. Ще трябват нови настройки за зимата. Припомням на мом43 че направените промени не може да се видят на момента. Това не е инжекцион на автомобил или да подаваш на гейта на турбото. Изчакай, виж какво грее с какво гориво и утре АКО се налага, ще променяш.
Това не са ли големи дози. Нали каза че твоята първа степен е 5 кв :?
gnt69 - майстор
andy_forresite написа:
Най-добре е щом работи и разходът е поносим да не пипа. Ако стане студено или гори наистина много, тогава да човърка. Не пречи да разучи настройките междувременно. Ще трябват нови настройки за зимата. Припомням на мом43 че направените промени не може да се видят на момента. Това не е инжекцион на автомобил или да подаваш на гейта на турбото. Изчакай, виж какво грее с какво гориво и утре АКО се налага, ще променяш.
Това не са ли големи дози. Нали каза че твоята първа степен е 5 кв :?
Моята е 5-20 кв а неговата 7-30, като ги настроиш добре даваш възможност тя да избира и да модулира. Логиката е 6 кила пелети по 5кв правят 30кв и така нататък.
gnt69 - майстор
Да питам и аз нещо. Въртят ми се едни еретични мисли как да си включа буфер към системата с минимални инвестиции и минимално просто. Имам буфер 1000 литра. Миналата година при монтаж на горелката и котела го отрязах от системата. Но буфера е в мазата и е включен само в соларната инсталация като загрее бойлера 75 гр. почва да тъпче в буфера.
Та идеята е да го включа без трипътен смесителен вентил а директно в отоплителната инсталация. Взех една схема пооправих я малко според мен и останаха въпросите ще работи ли по този начин. Горелката пали от диференциалния термостат вдига 75 градуса водата в буфера и гасне. Стайния термостат командва помпата на буфера и го изпразва до 45 гр примерно след което диференциалния пали горелката и пак отначало.
Последна промяна от gnt69 на чет окт 13, 2016 12:37 pm, променено общо 4 пъти.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: