Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fedko
- напреднал
1261 мнения в "IVG S 40"
feikot
- специалист
Ясно,загаснала е по време на модулацията,както си и мислих,просто майка ми ми е спестила "няма гориво",а сега я накарах да ми каже точно какво пише и пишело задръстване на системата няма гориво,което потвърждава думите ми
значи дозата при модулация трябва да се преразгледа

tokbatak
- специалист
Аз ви казах че при работа на по малка мощност е добре времето за изгаряне да е по малко. При мен на 16 киловата беше 15 секунди, сега на 24 киловата го увеличих на 19 секунди. Това че времето е малко не ти увеличава разхода - просто порцията е по малка и по начесто. Така горенето е доста по плавно и без пулсации.
Фейкот, ако не се лъжа беше споменал че си въвел повече грамове за шнек 6 минути и даже щял си да ги увеличиш още. По този начин си излъгал компа и той е намалил дозите - съответно като си на 10%/4 киловата/ вече киловатите реално са под 4. Това може да доведе до загасване на огъня, щото има граница на киловатите под която не може да се подържа устойчиво горене. Така че............
fedko написа:Другия вариант да увеличиш пилети минимум,При новия софтуер няма "пелети минимум". В сервизното меню се задава минималната мощност на горелката в киловати - най ниското е 4 киловата. Порциите си ги изчислява софтуера. Върху големината на порциите може да влияеш само чрез "ШНЕК 6мин". Просто лъжеш компютъра за количеството което подава шнека и той променя порцията. Незнам колко е добре това! - но едно е сигурно че по този начин зададените киловати няма да са реални.
Фейкот, ако не се лъжа беше споменал че си въвел повече грамове за шнек 6 минути и даже щял си да ги увеличиш още. По този начин си излъгал компа и той е намалил дозите - съответно като си на 10%/4 киловата/ вече киловатите реално са под 4. Това може да доведе до загасване на огъня, щото има граница на киловатите под която не може да се подържа устойчиво горене. Така че............

feikot
- специалист
Ясно
количеството не съм го променял на шнека,1300 грама си е,както го въведоха техниците.И минимума е 5 киловата.По принцип мога да го направя на 6 киловата,ама не виждам смисъл като мога да намаля "Време изгаряне".Утре като се прибера ще намаля паузата с 1 или 2 секунди.

filmatoplo
- майстор
Как е сега
.Чудя се защо не ползвате регулация със стаен термостат .

tokbatak
- специалист
filmatoplo написа:Как е сегаТова е добър вариянт, но при наличие на термоглави не е ли хвърлени пари на вятъра..Чудя се защо не ползвате регулация със стаен термостат .

filmatoplo
- майстор
Дори и да работи в модулация , никога ли не се иска от горелката да спре , стайната температура не се ли достига
, обяснете ми още веднъж как работи горелката 24 часа
.

feikot
- специалист
Така като я гледах сега (1 час си отделих да зяпам) на 14 киловата,53 градуса котел 48 вкл на помпа 7 хистерезис и 20 пауза,вдигне до 53.0 почне да намаля процентите,качи до 53.1 стои си на 10% около 15 мин и явно някоя ТГ отваря и температурата пада рязко до 51,пак 100%,за около 6-7 мин ги качи 53.1 и така на татък и така на татък. Като казах вчера на баща ми да промени паузата и вече повече от 24 часа работи без да е загаснала при модулация (през нощта все пак ще се задържа по-дълго в 10те %) и като гледам пелетките,за 24 часа някъде чувал (20 кг) е заминал.На тоя разход съм доволен аз 

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература