• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fedko - напреднал
Другия вариант да увеличиш пилети минимум,
feikot - специалист
Ясно,загаснала е по време на модулацията,както си и мислих,просто майка ми ми е спестила "няма гориво",а сега я накарах да ми каже точно какво пише и пишело задръстване на системата няма гориво,което потвърждава думите ми :) значи дозата при модулация трябва да се преразгледа
tokbatak - специалист
Аз ви казах че при работа на по малка мощност е добре времето за изгаряне да е по малко. При мен на 16 киловата беше 15 секунди, сега на 24 киловата го увеличих на 19 секунди. Това че времето е малко не ти увеличава разхода - просто порцията е по малка и по начесто. Така горенето е доста по плавно и без пулсации.
fedko написа:
Другия вариант да увеличиш пилети минимум,
При новия софтуер няма "пелети минимум". В сервизното меню се задава минималната мощност на горелката в киловати - най ниското е 4 киловата. Порциите си ги изчислява софтуера. Върху големината на порциите може да влияеш само чрез "ШНЕК 6мин". Просто лъжеш компютъра за количеството което подава шнека и той променя порцията. Незнам колко е добре това! - но едно е сигурно че по този начин зададените киловати няма да са реални.

Фейкот, ако не се лъжа беше споменал че си въвел повече грамове за шнек 6 минути и даже щял си да ги увеличиш още. По този начин си излъгал компа и той е намалил дозите - съответно като си на 10%/4 киловата/ вече киловатите реално са под 4. Това може да доведе до загасване на огъня, щото има граница на киловатите под която не може да се подържа устойчиво горене. Така че............ :)
feikot - специалист
Ясно :) количеството не съм го променял на шнека,1300 грама си е,както го въведоха техниците.И минимума е 5 киловата.По принцип мога да го направя на 6 киловата,ама не виждам смисъл като мога да намаля "Време изгаряне".Утре като се прибера ще намаля паузата с 1 или 2 секунди.
filmatoplo - майстор
Как е сега :wink: .Чудя се защо не ползвате регулация със стаен термостат .
tokbatak - специалист
filmatoplo написа:
Как е сега :wink: .Чудя се защо не ползвате регулация със стаен термостат .
Това е добър вариянт, но при наличие на термоглави не е ли хвърлени пари на вятъра. :? Макар че ако отчетем извесното закъснение при изключване на горелката може и да се избие тая пара.
filmatoplo - майстор
Дори и да работи в модулация , никога ли не се иска от горелката да спре , стайната температура не се ли достига :? , обяснете ми още веднъж как работи горелката 24 часа :? .
feikot - специалист
Така като я гледах сега (1 час си отделих да зяпам) на 14 киловата,53 градуса котел 48 вкл на помпа 7 хистерезис и 20 пауза,вдигне до 53.0 почне да намаля процентите,качи до 53.1 стои си на 10% около 15 мин и явно някоя ТГ отваря и температурата пада рязко до 51,пак 100%,за около 6-7 мин ги качи 53.1 и така на татък и така на татък. Като казах вчера на баща ми да промени паузата и вече повече от 24 часа работи без да е загаснала при модулация (през нощта все пак ще се задържа по-дълго в 10те %) и като гледам пелетките,за 24 часа някъде чувал (20 кг) е заминал.На тоя разход съм доволен аз :)
feikot - специалист
Имам един въпрос,като променям температурата на котела,удачно ли е да вдигна и киловатите малко ?

Вдигнах на 56 градуса и на 15 киловата,че малко беше хладина :)
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: