• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Все се каня най накрая да измеря колко грама пуска шнека когато е включен в тока директно за 6 минути ,след това когато стабилизирам добро горене на първа степен да премеря колко пуска шнека по време на горене за 6 минути .Така ще знам горе долу винаги когато монтирам шнека дали съм в норми ,и след това пак да знам иска ли промяна на дозата при степен 1 .Знам че зависи от пелетите и от наклона на шнека ,но и подаването да си знам в какви граници върви .
Svezar - специалист
Понеже доста хора казват че си мерят температурата на изходящите газове "контактно" със сонда залепена за тръбата или още по-зле за гофрето реших да експериментирам. Та при показания вътре в тръбата /неръждавейка/ веднага след изхода на котела 190-200 градуса след като извадих сондата и я притиснах плътно за една минута с едно парче изолационна вата /с фолиото към тръбата/ повече от 80 градуса не показа.....така че извода за това ,колко са достоверни данните от такива замервания оставям на вас :idea:
filmatoplo - майстор
Фероли и чугунен котел вади по висока температура ,може да е съвпадение но така съм забелязал .Има голяма разлика къде се мери ,както каза колегата Svezar при мен меря точно на изхода на зимния вентилатор и сондата е посредата във търбата ф-80 и температурата в момента е 138 гр на димните газове ,а водата е 51 гр .Аз си знам че самоделка Прити толкова си може .
n.ganev - майстор
Svezar написа:
Понеже доста хора казват че си мерят температурата на изходящите газове "контактно" със сонда залепена за тръбата или още по-зле за гофрето реших да експериментирам. Та при показания вътре в тръбата /неръждавейка/ веднага след изхода на котела 190-200 градуса след като извадих сондата и я притиснах плътно за една минута с едно парче изолационна вата /с фолиото към тръбата/ повече от 80 градуса не показа.....така че извода за това ,колко са достоверни данните от такива замервания оставям на вас :idea:
:lol: Т'ва ниещу колко пъти съм гу писал Ва Брааат, ама кой да чИтие :? ?
filmatoplo - майстор
Абе кефят си ме тези горелки , особено тази която монтирах на Виадрус у26 ,човека е толкова доволен че на ден има по 2 посещения в тях от хора които искат да видят това чудо пелетна горелка .Бяха му казали че на този котел не може да стане горелка ,сега върви из града и се хвали с придобивката .Кефи ме и това че на желязо и форма позволява надграждане ,лесна е като калашник .
n.ganev - майстор
filmatoplo написа:
Бяха му казали че на този котел не може да стане горелка
На друг му бяха казали, че на У26 трябва да се монтира на горната врата и без плочи - да ама НЕ :lol: .
Сега и този Оди из Троян и се хвали, че даже е Натурализиран.
filmatoplo - майстор
:) Те са две сестри Италианки ,едната се омъжи в Троян другата в Приморско .таз дето аз я познавам няма още пластична операция .
divroker - напреднал
Здравейте колеги,използвам SUN P7 и от няколко дни започна да ми изписва грешка f5 и да бучи странно.Принципно грешката е за вентилатора,разглобих горелката но не открих нищо нередно с него,нито перката е опирала нито е замърсен нито лагер ми се чу.Връзката с датчика не е нарушена,при работа бучи и след запалване си мени оборотите постоянно и горенето е нестабилно ..това се получи внезапно не съм пипал никога настройките на горелката.Моля за съвет каква му е болката и имал ли е някой подобен проблем.
Svezar - специалист
Да не се е задръстил комина и вентилатора да се товари!? Пробвал ли докато прави така да открехнеш горната вратичка и да видиш дали има промяна.
filmatoplo - майстор
Много странни повреди ,у наше село има 6-7 Феролита всички си работят . :?
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: