• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
toto1221 - специалист
И само да споделя че разходът никак не ми е малък а уж всички на минимум, за 12 часа около 13 килограма
toto1221 - специалист
А пелетите са иглолистни 6 мм и по принцип не се продават в бг а само за износ взимам втора година от тях по това време защото имат останали малки количества на 350 лв.тона ще снимам и ще пратя настройките с пелетите
toto1221 - специалист
Пращам всички настройки на моята камина и пелетите.хайде сега :-D

Прикачен файл

_20161123_001302.JPG

Прикачен файл

_20161123_001352.JPG

Прикачен файл

_20161123_001125.JPG

Прикачен файл

_20161123_001019.JPG

Прикачен файл

_20161123_000900.JPG
tanio_s - помощник
Колега, на каква степен я караш камината? На А, на 1-ва, 2-ра, 3-та ... Така като гледам стойността С03 е много ниска, а изведнъж следващата след нея С04 е много по-висока от нея. Следващите нагоре до С07 също са височки. Зависи пак какво отопляваш, но лично на мен ми се струват високи. При така зададените стойности ако я караш на автоматичен режим никога няма да ти влезе в първа степен. А втора степен ти е много завишена и оттам няма защо да се чудиш защо ти е голям разхода. Моя съвет е: прочети обстойно темата, изтегли си сервизното ръководство, направи си го на книжка, попрочети го малко за да придобиеш някаква представа за логиката на нещата пък тогава ако нещо не разбираш питай тук. И ако пак не можеш да се оправиш си извикай инсталатор от оторизирания сервиз.
toto1221 - специалист
Въпроса е там че включвам камината на автоматичен режим и след около 30 минути достигната желаната от мен температурата на водата 65 градуса след което е включвам на1 степен и температурата не пада под 55 на тези ниски стойности, отопляваам общо 5 стай и баня с тоалетна 4 радиатора 1,20 на 60 и три 1,70 на 60. Иначе съм изчел всички и съм си правил какви ли не експиременти ако е оставя на автоматичен камината изключва постоянно а ако завиша на ц3 или ц11 пак изключва.само така работи постоянно без да изключва задавам и 65 и не ги надвишава
tanio_s - помощник
Това което се сещам най-лесно е да засечеш с хронометър като я пуснеш на 1-ва степен дали шнека работи 0.3 сек колкото си и задал на С03. Защото за мен това е изключително малко и даже се чудя как не гасне изобщо. И за да не гасне дали не включва някакъв друг режим при който работата на шнека не е 0.3 сек а много повече и за това да ти държи градусите, пък ти да си мислиш че е на 1-ва степен. И при мен веднъж се беше получило нещо такова и влезна в модулация, но после като излезе си заработи нормално.
toto1221 - специалист
Ето и пелетите ,иначе засичал съм го така си е времето може ли да е от пелетите да са по калорични или по къси нещо

Прикачен файл

_20161123_175746.JPG
Raij - специалист
Според мен са късички и от там подава повечко. Но въпреки това пак е нереално. Нека и други да изкажат мнение. Миналата година се ползвал настройки на grants и си писал че си доволен. Тези са коренно различни и погрешни.
toto1221 - специалист
Помислих и единственото нещо което се сещам е че навсякаде имам термоглави и като притворят мощноста пада много и затова държи градус,нека никой който е без термо глави си даде настройките да пробвам да ги махна и да видя какво ще се получи нека само казват и колко и какви радиатори имат вързани и със стаен термостат или без и какъв разходът постигат и на каква степен е държът и на колко градуса
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: