• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikito_sv - специалист
kani123 написа:
не се от4айвайте мом4ета стига негативи 3 бона за пе4ка се пе4елят здраве да има . пък идва лято/// другата седмица сме на плаж ето моите пераметри:на алба18 работи си добре' п0-20 п1-10п3-125 п4-150 п5-170 п6-10 п7-250 п8-5п10-15 п18-25 п22-158 п23-168 п24-120 п28-170 п52 50 п55 150по2 ///тези сам ги променил по мое усмотрение другите пар. са заводските настроики пе4ката работи само на парва степен времето е топло' един месец си играх тези пар наи добре се отразяатна камината разход в студа един 4увал и то калпави пилети в Бургас под 400 лв тон няма в момента/разбирам по форумите 4е румънските са скъпи но ка4ествени 6те опитаме и от тях и камините хем 6те топлят хем и 6те пеят дано помогна на някого :rock:

Приятелче настеойх я по твойте параметеи.всичко е ок освен че не иска и не иска да седи в модулация.... изгасва 10 мин след запалване....не знам дали защото е 6 градуса на вън а в нас 25 или защото съм с термо вентили на всеки глидерен радиатор...
izidor66 - напреднал
Виж да не си я ограничил по параметъра за изходящите газове....мисля 55 ти...
nikito_sv - специалист
izidor66 написа:
Виж да не си я ограничил по параметъра за изходящите газове....мисля 55 ти...

Какви показатели трябва да му задам... защото е настроена на вода да държи 55 градуса а когато запали отива до 61 и тогава издухва.... има едни 6 градуса граница поне така забелязах
izidor66 - напреднал
Става въпрос за температурата на изходящите газове не за темперстура на водата...55 пар.направи го поне 65 или 70 ....
nikito_sv - специалист
izidor66 написа:
Става въпрос за температурата на изходящите газове не за темперстура на водата...55 пар.направи го поне 65 или 70 ....

Сега съм на работа но като се прибера ще проверя пар.55 на какви стойности е нагласен... значи ако съм разбрал добре трябва да е 65-70 ...
nikito_sv - специалист
nikito_sv написа:
izidor66 написа:

Сега съм на работа но като се прибера ще проверя пар.55 на какви стойности е нагласен... значи ако съм разбрал добре трябва да е 65-70 ...инъче проблема с почерняването на стъклото си остава...какво ли не правих не мога да се отърва от тоя проблем... може пелетите да го правят не знам.от скоро съм с тази камина и още не съм и свикнал....
izidor66 - напреднал
Да правилно си разбрал...ако има проблем пиши ми ...и каква ти е камината и ще ти пратя оптималните настройки....
nikito_sv - специалист
izidor66 написа:
Да правилно си разбрал...ако има проблем пиши ми ...и каква ти е камината и ще ти пратя оптималните настройки....

Камината е алба 18кв. Имах известни проблеми с началното палене пускаше много пелети виках майстор но нищо не направи.пуска количество пали и докъто ги изгори загасваше и имале вътре неизгорели пелети шлака.запушва дупките за въздуха и при поредно палене от рода на 2 дена работа правеше едни детонаций.снощи я настеоих по други параметри взаимствани от един колега който ги е споделил по горе и за сега по първи наблюдения пуска начално дамеч по малко пелети и е по плавно самото запалване.но пак бързо излиза от модулация и загасва... нали цаката е да седи в модулация.не знам дали не е от термоглавите.пробвах да ги отворя до край и намалих темп. На водата на 55гр.но става адака жега в нас... дано няма вече детонаций че си осмърдяхме къщата мамка му
nikito_sv - специалист
[quote="nikito_sv"][quote="izidor66"]Става въпрос за температурата на изходящите газове не за темперстура на водата...55 пар.направи го поне 65

Сега видях снощи как съм я настройвал и видях че съм задал пар.55 на стойност 150
izidor66 - напреднал
Добре е значи ..проблема не е от изходящите газове....пробвай да намалиш дозаторите и свали мощноста...и направи да модолулира един градус отгоре и един отдолу...
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: