Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
Сега зачетох етикета на ланшните ми от бял бор 0.7 пепел, 5чувала и никаква пепл в кошницата, а пепелника мисля може да поеме още толко. Обаче нали съм си експериментатор днес на връщане от Сандански видях Пирин пелет по 5.50лв викам дай да ги пробвам, чета инак 1.2пепел .... Не съм зачел 2тона бук с иглолистна от съшия търговец дето взимам тия от бел бор на колко пепел са.... Ма ми ги фали много. Инак трета година съм отнего. Аз все още карам половин до 2/3чувал на ден, ма се варим :-D

Прикачен файл

16053786497208390202503521039190.jpg
stridata - специалист
чет ное 12, 2020 8:49 pmkalin72 написа:
Пали се кога иска, кат падне под 23 градуса в хола, и ич не ми пука колко съм изгорил :) Колкото, толкова, искаме да ни е топло...
И аз минах на тоя режим :-D Е*ал съм я в тенекията, бях се превърнал в роб. Камери, настройки, режими, гасне, пали и кво..... Я си пии виното и хич ми не е. Чета си форума, попивам това-онова и си трайкам :partyman:
пон ное 16, 2020 4:47 pmstridata написа:
Пали се кога иска, кат падне под 23 градуса в хола, и ич не ми пука колко съм изгорил :) Колкото, толкова, искаме да ни е топло...
И аз минах на тоя режим :-D Е*ал съм я в тенекията, бях се превърнал в роб. Камери, настройки, режими, гасне, пали и кво..... Я си пии виното и хич ми не е. Чета си форума, попивам това-онова и си трайкам :partyman:
Разгеле. Разбрахми са, събрахми са. Хахааа.
Е тва е важно- глей си кефа и туй то!
silent - майстор
Аз това го писах много отдавна ма българина е комплексиран тип като цяло.... отделно иска да ебе дявола ..и в крайна сметка да получи душевен оргазъм след като е прекарал половин зима над печката ръчкайки настройки.... да се похвали във форума че е изкарал зимата с 200кила по-малко пелети от всички останали.... :-D
pechkata - специалист
Не става дума за 2 тона - за 200 кг. кой ще си търка мишката по масата...

Трифонари така разправя... :prayer: :?

:partyman: :supz:
вт ное 17, 2020 8:16 pmpechkata написа:
Не става дума за 2 тона - за 200 кг. кой ще си търка мишката по масата...

Трифонари така разправя... :prayer: :?

:partyman: :supz:
Печорани, нищо не съм разправял за тонове, нито за грамове.
Даже кубици не смятам, което за теб би било облекчение.
Неска окачих едно осолено на простора, утре претакам червеното....
Хей живот, в разход сме всички, но преди това.....

Два тона не можеш да спестиш, при равни други условия- разбирай условия у къщата = конфорт.
Това е също както тунинга при колите или при велосипедите.
За да постигнеш 1 повече, влагаш 5. За да постигнеш 2 повече, влагаш 15, а не 10.
"Който разбрал- разбрал." Ф.Топло
pechkata - специалист
Опа хопа, предната зима изгорих 3.5 тона пелети, плюс малко дърва, а последната 1.5 тона пелети, плюс малко дърва.
Котела ми дали се трансформира от Гоуф 2 на Порше ГТ2?
:shock: :? :prayer:

:prayer: :partyman: :supz:
pechkata - специалист
И аз ще го направя така - пък колкото иска да гори... :supz: :partyman:
вт ное 17, 2020 9:05 pmpechkata написа:
Опа хопа, предната зима изгорих 3.5 тона пелети, плюс малко дърва, а последната 1.5 тона пелети, плюс малко дърва.
Котела ми дали се трансформира от Гоуф 2 на Порше ГТ2?
:shock: :? :prayer:

:prayer: :partyman: :supz:
Добре, за теб примоция.
Котелът не е променян.
Добавеното количество дърва е съизмеримо с по меката зима, та разходът да е съвсем поносим, конкретно за теб и спрямо непроменените изисквания.
Няма да дочакам да порастнеш.
pechkata - специалист
В момента при нас е -5 гр. а у Варна +3 гр. - кой повече гориво ще изразходи... :?

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: