Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bibobore - специалист
пет ное 27, 2020 3:35 pmsilent написа:
да особен е денят...петък следобяд предвкусваме уикенда в добро настроение сме и се шегуваме.... :yawinkle:
Ок. Мерси.
пет ное 27, 2020 3:03 pmbibobore написа:
Днес някъв особен ден ли е? Питам като човек....Стана мазало от един въпрос.
Амма, че си....мазало станало!!!

Бибо,съжалявам, че не схвана хумора или пък аз съм бил не особено похватен слон, в с.....ладкарница.
Повече от перфектен ти е разходът. С по голяма камина би бил съвсем, незначително малко по голям, но при малко по лоша работа на камината.
С течение на времето, тези малки разлики се натрупват и в най неподходящият момент цъфти един голям негатив.
Сега камината ти работи с над кило на час, респективно на ок 5kW, което е 50% от пълната ѝ мощ. Някой ще каже- ами какво правим при -25, 10kW няма да стигат. Ще стигат и ще са в повече. Сега работи само 8 ч в денонощието.
Настане ли истинска зима, твоята камина ще е в оптимален режим, докато повечето, дето са преоразмерени, тъкмо ще се развихрят.
Поздрави, за здравият разум, добрият избор и по весело на живота!
pechkata - специалист
пет ное 27, 2020 1:57 pmbibobore написа:
Момци, със бижуто съм-10 киловата. Средния ми разход за 8 часа е 9.1 килограма. Температурата на водата е 65 градуса. Термоглавите са сложени м/у 3 и 4- Honeywell thera 4. За първи месец се отоплявам с пелетки.
Как ви се вижда този разход? Нормален, малък или висок?
И аз бих казал че си ОК - даже мн. добре...
Свиркай си... :yawinkle: :partyman:
bibobore - специалист
Благодаря на г-н Трифинов и печката. Това ми е първи допир с тази техника, нямам никаква представа за разхода и.
nikolatch - напреднал
Здравейте майтори.Тъй като темата е за разход нека споделя с вас и моя среден разход дали да ръчкам камината (Котел) или да си я оставя така както е сега.Отоплявам двуетажна къща около 150кв + 150 л бойлер.Бащата пенсионер жената с детето по цял ден са вкъщи.Камината ми работи по стаен термостат настроен в 5:30 да пали на 23.5 градуса през целия ден 23:00 изкл. Два чувала и малко ми е разхода за около 15 часа да речем работа.През деня гасне най-много 2 пъти ако е СТУДЕНО може и 1 път в гаража ми е котлето.Водата е 65 градуса следователно на 66 почва подулация държа го на 4та степен.Нека някой по компетентен даде адекватно мнение.Утредът е МИНИ МАКСИМА 27КВ.
Последна промяна от nikolatch на вт дек 01, 2020 11:53 am, променено общо 1 път.
morfei1 - специалист
вт дек 01, 2020 11:43 amnikolatch написа:
.....
Защо не работи през вечерта? 6-то часа почивка после си ги наваксваш, с ново темпериране на системата и догонване на изгубеното до 23.5C, освен ако за тези 6часа губиш около 0.5C или по малко.
Последна промяна от morfei1 на вт дек 01, 2020 11:57 am, променено общо 1 път.
nikolatch - напреднал
вт дек 01, 2020 11:52 ammorfei1 написа:
.....
Защо не работи през вечерта? 6-то часа почивка после си ги наваксваш, с ново темпериране на системата и догонване на изгубеното до 23.5C, освен ако за тези 6часа губиш около 0.5C.
Губя около градус и половина два.
вт дек 01, 2020 11:54 amnikolatch написа:
вт дек 01, 2020 11:52 ammorfei1 написа:
.....
Защо не работи през вечерта? 6-то часа почивка после си ги наваксваш, с ново темпериране на системата и догонване на изгубеното до 23.5C, освен ако за тези 6часа губиш около 0.5C.
Губя около градус и половина два.
Перфектно за спане, както и разходът.
chichko_pechko - специалист
чет ное 12, 2020 8:49 pmkalin72 написа:
Пали се кога иска, кат падне под 23 градуса в хола, и ич не ми пука колко съм изгорил :) Колкото, толкова, искаме да ни е топло...
Какво ще рече това, че се пуска и спира по стайния термостат ли? Има ли голяма разлика като разход? Предполагам че като комфорт е даже по-добре отколкото по вода да се управлява. А колко често спира и тръгва? Знам, че това е индивидуално.
kalin72 - майстор
Не мога да правя сравнение с пускане/спиране по температура на водата. Ние сме доволни като разход и температура в стаите.
Режима на СТ е 5 сутринта пали, обикновено от 22 градуса през нощта вдига до 23.5, после гасне по някое време, ако има слънце по-бързо, ако няма по-бавно, в 5 следобяд гони 24.5 градуса, спира си към 6:30-7, после в 12 през нощта спира, и така.
Често се случва и ръчно да спираме горелката, но това е основно в преходните сезони.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: