• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 104
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ruseff - специалист
sitalko написа:
Май на дръвца си е най-оферта,ако имаш направена система.Само дето го има явлението мъкнене.
Аз имам и двете-твърдо и газ- кое предпочитам?Като сложа и тонове въглища,кубици дърва,пълен задник с пепел(разбирай чистене)...Като те сритат вечер в задника,че котела угаснал и на куклата и станало студено(май не и стига другата топлина :cry: )като гледам и на колежката и студено,малко се успокоявам де :yawinkle:
sitalko - напреднал
Да,ама газта,освен,че скъпа,не грее като твърдото гориво!!!!!Ако не е така ще си отрежа т....те [-X
sitalko написа:
Да,ама газта,освен,че скъпа,не грее като твърдото гориво!!!!!Ако не е така ще си отрежа т....те [-X
Ти ще кажеш, че не грее - като видя сметката и после цял месец се препотявам! :yawinkle:
Ruseff - специалист
И аз се препотявам,толкова топло става.От сметката и от винцето :drinkers: А сериозно-поддържам 22 гр.(малко по-нагоре писах)денонощно плюс БГВ -разхода ни е средно 5,65 м3.Съвсем нормално...
sitalko - напреднал
:-D В пари колко ще рече на месец?
sitalko - напреднал
На газ,извинявам се!
Ruseff - специалист
6 м3 ги слагам за по-лесно смятане по 1.05 лв.(сега гледах цената за Пловдив)-6,30 лв. за 24 ч. По 31=195 лв.С битова топла вода,котлони и фурна(а жената много обича да готви) мисля,че е съвсем порядъчно.Има и друго,но ако стане на въпрос...И никой Наздраве не казва :partyman:
sitalko - напреднал
Ами на мене щом ми отиват 10 м3 дърва за зимата,това ще рече 650лв делено на 6 месеца=108лв месечно+ ток 30лв.Това е!!
Ама не трябва да забравеяме хамалогията по дървата,взимам метровки,рязане,внасяне,редене,после качване до 3-ти етаж.
Понякога се чудя защо по дяволите я паля тая камина!!??? :lol:
Ruseff написа:
6 м3 ги слагам за по-лесно смятане по 1.05 лв.(сега гледах цената за Пловдив)-6,30 лв. за 24 ч. По 31=195 лв.С битова топла вода,котлони и фурна(а жената много обича да готви) мисля,че е съвсем порядъчно.Има и друго,но ако стане на въпрос...И никой Наздраве не казва :partyman:
При минималната мощност на твоя котел от 9,3 кВт трябва да сипваш по едно вино и да черпиш за газомера, който са ти монтирали. :tonqe:
Ruseff - специалист
legaltk написа:
Ruseff написа:
При минималната мощност на твоя котел от 9,3 кВт трябва да сипваш по едно вино и да черпиш за газомера, който са ти монтирали. :tonqe:
Точно така,колега,логично по мощност на котела-мощност на радиатори и квадратура би трябвало да е къде повече.Затова ето и "другото"-блока е строен 58-ма година,от така наречената шлака-нещо подобно на Ютонга,но въздушните мехурчета са по-големи.При допир до стената чувстваш топлина,а не студ.Външните стени са дебели 60 см.Температурите съвсем не са приятни навън- вече много дни не се покачва над нулата,няколко дена беше минус 8-10 градуса.Засичал съм само разхода,за обща култура както казват.Незнам колко пъти пали за час,по колко минути работи,както ви е ясно на всички-изключва по темп. на водата,няма как да е с 45 чугунени глидера от новите(тънките)на 60 см.Извода-изолация му е майката.Ясно доказвам,че и с неоразмерена инсталация може да се постигнат приемливи резултати.Има и друго,но ако стане дума.Че и оспамих темата.Хайде по още едно последно наздраве,че жената взе да ругае. :partyman:
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 104

Тема "С какво се отоплявате" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: