• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
То първо вдигаш температурата на 56 гр , ако на 14 киловата не може да ги достигне , тогава на 15 клв.
feikot - специалист
Имам въпрос :) сега горелката работи много добре :) целия апартамент вече трети ден отоплява без да е спирала.20-22 кг на 24 часа.Обаче забелязвам,че не работи много време в модулация,някъде около 5-8 мин и пак връща на 100 %,въпроса ми е какво да променя ? Мощност или доза ?
plastkomfort - специалист
Ми нищо не пипай колко още да падне разхода.
filmatoplo - майстор
Ето че сега си на около 5 киловата мощност на час топлозагуби , под това с тези външни температури май не може да се слезе при тебе , то си личи по малкото време работа на 10% , ако симулираш затваряне на някой от радиаторите виж дали ще се удължи времето на работа на минимум 10 % , ако се удължава значи просто топлозагубите си го изискват този разход и повишаване на мощността при модулация . :wink: Ти друго ли очакваш -горелката да пуща по 2 пелета на всяко 15 сек и да е топло с разход 10 кила на 24 часа , няма как да се стоплиш с 2 клв за тази квадратура и изолация .
feikot - специалист
:-D :-D Не бе пичове...не ми е целта да намаля разхода,а да питам дали е нормално това и дали не трябва малко да вдигна мощността,че да работи повече време в модулация.Не ме разбирайте погрешно,моля ви. Иначе вдигнах минималната на 6 киловата още ония ден :) 43 глидера и бойлер са включени в момента,на тая температура мисля всичко е наред и с разход и с работа на системата. Горелката :supz: а още не съм чистил даже,като гледам в тавичката се е посъбрала пепел де,ама не е пълна още. Ортака,който и миналата година купува пелети от Средна гора каза,че тези тазгодишните по-малко пепел и по-малко пушили. Не мога да сравня,ама за 9 дена вече работа, мисля да огледам дали няма нужда от чистене
filmatoplo - майстор
Значи пелетите са добри от към пепелно съдържание , защото ни е се мъчим с едни които остават по малко пепел -.Брезник ,купени от Бриколажа .
feikot - специалист
Колко им е тона ?
filmatoplo - майстор
Много скъпи -6,99 струва 15 кила .
feikot - специалист
462 лв. са доста...
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45