• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
s_s1 написа:
Котела работи, ама как не е много ясно. От фирмата, която е извършила пуска не са уплътнили горивната камера със силикон, някак са го настроили без газоанализатор и изобщо не им е ясно как се настройва
При теб идваха ли с газанализатор и ако да усещаш ли разлика защото останах с впечатление, че си против тези уреди? Интересно е дали има разлика в работата на котела преди и след :? . Предполагам че има но ти най добре имаш наблюдения и ако имаш желание да споделиш.
6osi6 - майстор
Интересно, Ганев, какво още допълнително може да се настройва в котел, където процеса е по показания на кислород и температура, които трябва да са съответно в границите 140 и 140, плюс минус 10% :?
n.ganev - майстор
А на мен ми е интересно защо ми задаваш този въпрос като ясно съм цитирал какво е написал s_s1 и не съм писал никъде за каквито и да е настройки :? ?
6osi6 - майстор
n.ganev написа:
не съм писал никъде за каквито и да е настройки :? ?
Имаш предвид, че с едно идване на хора с газ-анализатор котела би трябвало да заработи по-добре, без да се правят никакви настройки :? Възможно е, Ганев, възможно е.
n.ganev написа:
При теб идваха ли с газанализатор и ако да усещаш ли разлика защото останах с впечатление, че си против тези уреди? Интересно е дали има разлика в работата на котела преди и след :? . Предполагам че има но ти най добре имаш наблюдения и ако имаш желание да споделиш.
Radoslaw - специалист
Абе,момчета за какви газоанализатори говорите и спорите.Котела има един от най хубавите ,възможно контролери.Във всеки един момент следи показанията на температурата и кислорода на изгорелите газове.И коригира подаването на гориво и въздух.SS_1 при Fuzzy logic има възможност котела да работи само с подаване температурата ,която искаш да поддържа .Оттук нататук ,контролера сам си избира режима на работа.а ти имаш Fuzzy logic2.С него би трябвало ,ако му зададеш и свирка в 6 часа сутринта да ти направи.
6osi6 - майстор
Radoslaw написа:
Абе,момчета за какви газоанализатори говорите и спорите.
Не ме пришивай в групата :-D Доктор Ганев настоява да лекува котела с газ-анализаторска терапия :?
6osi6 написа:
Във всеки един момент следи показанията на температурата и кислорода на изгорелите газове.И коригира подаването на гориво и въздух.SS_1 при Fuzzy logic има възможност котела да работи само с подаване температурата ,която искаш да поддържа .Оттук нататук ,контролера сам си избира режима на работа.а ти имаш Fuzzy logic2.С него би трябвало ,ако му зададеш и свирка в 6 часа сутринта да ти направи.
В грешка си Радославе. Котелът работи по предварително зададени настройки. В инструкцията за експлоатация се намират на страница 16 - 21.
http://www.bgtherm.com/products/heating ... manual.pdf
n.ganev - майстор
6osi6 написа:
n.ganev написа:
не съм писал никъде за каквито и да е настройки :? ?
Имаш предвид, че с едно идване на хора с газ-анализатор котела би трябвало да заработи по-добре, без да се правят никакви настройки :? Възможно е, Ганев, възможно е.
n.ganev написа:
Не виждам смисъл да ми задаваш въпроси на мен при условие че съм цитирал въпроса на собственика на котела и самият той пита за хората с газанализатора. Аз се интересувам от резултата при собственика на котела. Може би не си ме разбрал правилно или не си искал.
filmatoplo - майстор
В инструкиите пише ли за реглаж с газанализатор, някой ден ще пуснем тема специално за тези джаджи, На мен ми направи впечатление че камерата се лепи със силикон, значи играе роля за въздуха.
Radoslaw - специалист
6osi6 написа:
Radoslaw написа:
Абе,момчета за какви газоанализатори говорите и спорите.
Не ме пришивай в групата :-D Доктор Ганев настоява да лекува котела с газ-анализаторска терапия :?
6osi6 написа:
Във всеки един момент следи показанията на температурата и кислорода на изгорелите газове.И коригира подаването на гориво и въздух.SS_1 при Fuzzy logic има възможност котела да работи само с подаване температурата ,която искаш да поддържа .Оттук нататук ,контролера сам си избира режима на работа.а ти имаш Fuzzy logic2.С него би трябвало ,ако му зададеш и свирка в 6 часа сутринта да ти направи.
В грешка си Радославе. Котелът работи по предварително зададени настройки. В инструкцията за експлоатация се намират на страница 16 - 21.
http://www.bgtherm.com/products/heating ... manual.pdf
Не споря нямям такъв котел .Но котлите с такъв контролер работят или с предварително зададени настройки,както ти казваш или с Fuzzy logic.Или пък този котел е с някакъв различен.
6osi6 - майстор
n.ganev написа:
Не виждам смисъл да ми задаваш въпроси на мен при условие че съм цитирал въпроса на собственика на котела и самият той пита за хората с газанализатора. Аз се интересувам от резултата при собственика на котела. Може би не си ме разбрал правилно или не си искал.
Не съм те разбрал, извинявам се. Инструкциите с показанията на сондата и термометъра са достатъчни за настройка. Но на собственика може и да не му се занимава да ги чете :? Хора всякакви.
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 65

Тема "Всегоривни котли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: