• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 117
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
krasen1 - специалист
n.ganev написа:
Добре де, а през интернет виждат ли какъв ти е разхода за две стаи при тези температури и защо лъжат хората че работи безпроблемно със сл. пелети?
Гледай разхода в другата тема,и какво лъжат там.
n.ganev - майстор
Ти си най дългогодишният ползвател във форума и най-доволният, но защо не си на слънчоглед?
gnt69 - майстор
Аз питах много пролетта за слънчогледа ама никой не каза.
n.ganev - майстор
Не чакай отговор - доволни са от системите. Красене, четем и другата тема - ами :oops:
andy_forresite - майстор
На дисплея се изписват килограмите изгорели пелети. Същата информация в подобен изглед като на дисплея се вижда и на сървъра. Не виждам на кого му трябва да гледа кой клиент какъв разход прави ден за ден след като не знае какво отоплява и доколко го отоплява. По телефона може да кажеш че отопляваш местното читалище. В същото време у вас си правиш "сауна" в една стая на 40 градуса или със същия успех 4-5 стаи на нормална температура. Един и същ разход.
Идните дни ще ми дадат 8 мм слънчоглед. Отговор ще има.

Ако имах някакъв стар котел на въглища, сега щях да съм с горелка като вашите. Друго. Ако знаех как ще работи торч и без да знам как щеше да е с друга комбинация, щях да си взема стар котел за 500 лева, да звънна на Н. Ганев да ме светне какво и как да преправя, бам една RB и те така.
Като незнаещ как трябва да работи една отоплителна инсталация с пелети аз съм недоволен. Слава богу че съм един на хиляда от греещите се с пелети. Нека да им е топло на хората и евтино :)
krasen1 - специалист
n.ganev написа:
Ти си най дългогодишният ползвател във форума и най-доволният, но защо не си на слънчоглед?
Не съм намерил калоричен и на добра цена.
Ти защо не си?
gnt69 - майстор
andy_forresite написа:
бам една RB и те така.
:)
Аз като им разправях че ползвателите на РВ три степени трудно нагласят а зеления 33 как се нагласят. Аз да кажа как горя моя днеска че съм в нас и го гледах. Работи работи пък влиза в суспенд. Стои 10-15 минути в суспенд и пак на 1 с кило слънчоглед на час. След 20-25 минути пак суспенд 10-15 минути после пак на 1. Така че днеска слязох сигурно на 600 гр на час. Добре че имам 2 лири в баните без термоглави да охлаждат. Ама РВ. :rock:
andy_forresite - майстор
И RB-то да ми беше сега в ръцете и да е същата работа, въобще няма да спестя "суперлативите", нищо че го хвалят 100 човека. Ще го оплювам на секундата без да ми мигне окото :lol: Ако всички чайници с пелети работят така, значи меко казано е не само за смях, ами и е в топ три за най-безумен начин за отопляване.

Ето резултатът от прословутия тест, който така и никой не се осмели или не съумя да направи:
http://prikachi.com/images.php?images/42/8937042b.jpg
Мноооого сложно.
От 18:00 до 19:30 горелката беше лимитирана на 10 киловата и бяха оставени 10 киловата радиатори. Термоглавите бяха по прозорците (свалени от радиаторните вентили). Температурата настроена на 65, водата в казана достигна 68,7 и там, където е правата синя линия на 10 кв се вижда какво се случва с температурата в радиаторите. Започна бавно да спада, да спада, да спада, стигна 58 цяло и нещо градуса и приключих с опита. Та горния коментар за чайниците важи за този случай - на вода в три радиатора която изстива и ако действително така си работят тези съвременни казани... в което НЕ вярвам и точно за такова си купих такъв.
Последна промяна от andy_forresite на нед окт 16, 2016 11:43 pm, променено общо 2 пъти.
gnt69 - майстор
Ба хубаво гори сега. Пък ти искаш да го накарам да гори на 10 кв че ние ще гръмнем в къщи.
Един колега хвали пелетите в Полски тръмбеш 144 лева тона ама наливни в биг бегове. Нашите в Русе хубави ама скъпи 210 лв ама в торби по 15 кг.
Последна промяна от gnt69 на нед окт 16, 2016 11:46 pm, променено общо 1 път.
n.ganev - майстор
krasen1 написа:
n.ganev написа:
Не съм намерил калоричен и на добра цена.
Ти защо не си?
Не съм защото нямам време да чистя котела - предпочитам да си чистя котела на 30-40дни а не на 7-10 и ти си човека който търси хем ефтини хем качествени дървесни пелети, а аз търся ефтини дървесни и до тук.В момента мога да взема сл. на 200 пари докарани пред вратата и по калорични от рапица на същите пари ама при зеления няма да се получии ти го знаеш по-добре от мен.
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 117

Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: