• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Валтер Желязков - специалист
AIR Delay за по-малките горелки(10-15 kw) препоръчват 15-20, при мен е на 20. За 20-25 kw около 25 и над 30 kw-30 и нагоре.
Krassiksm - напреднал
Здравей те
Монтираха ми горелка горелка екоенергия 25kv. на котел viadrus u22 29kv. и контролер Timel SKZP-02F.
Взех въглища ситна фракция 6-20мм. фабрично пакетирани но не знам какви настройки да въведа.
Ако има някой със същия котел може ли да сподели настройките.
До сега си го палех ръчно котела.Прочетох темата и превода на контролера но ще съм благодарен око някой сподели какви настройки да въведа и кое да променям за корекции.
filmatoplo - майстор
Монтираха ми :wink: ,тези монтажници не ти ли обясниха . :)
Krassiksm - напреднал
съб авг 15, 2020 6:35 pmfilmatoplo написа:
Монтираха ми :wink: ,тези монтажници не ти ли обясниха . :)

Нямам друго какво да кажа освен това.

Колкото по-прост е един човек, толкова повече неща иска да каже, толкова по-уверен е в себе си и в абсолютната си правота и толкова по-трудно е склонен да приема чужда гледна точка.
filmatoplo - майстор
:wink: Защо се засягаш на моя въпрос ,логично е -тях да бе попитал ,и те да са ти обяснили. :wink:
Krassiksm - напреднал
съб авг 15, 2020 6:57 pmfilmatoplo написа:
:wink: Защо се засягаш на моя въпрос ,логично е те да са ти обяснили.
Не се засягам, помолих най учтиво.Темата е за да споделим опита с контролера.Аз нямам такъв, и за това помолих най учтиво.
Не съм искал да обида никой,не е в моя стил
съб авг 15, 2020 6:50 pmKrassiksm написа:
Колкото по-прост е един човек, толкова повече неща иска да каже, толкова по-уверен е в себе си и в абсолютната си правота и толкова по-трудно е склонен да приема чужда гледна точка.
Запомнящо се.
В правилната тема си. Тук тонът е супер и хората са много отзивчиви.
Валтер и още няколко са хората, които са наясно. Просто имай още малко търпение!
filmatoplo - майстор
10 пъти ти чета поста и там казваш ,че са ти монтирали горелката и контролера ,оставам с убеждението ,че са ти монтирани в комплект от монтажниците ,и за това казвам -защо не ги попита да ти обяснят как се борави с контролера.Тези недоразомения са ми се случвали през 14 г във форума :wink: И да - тук ще получиш нужната информация .Някой да постне 23 страница.
Валтер Желязков - специалист
Krassiksm, добре дошъл в отбора!
Първо сподели коя ти е версията на софтуера, последната стабилна на сайта на Тимел е 2.37.
Задай заводски настройки, обикновенно са за 25 kw. Промени може да има на капацитета на шнека, вече е писано как да си го засечеш и изчислиш. На три горелки с този размер на фракцията съм имал 13 кг. Следващата промяна е при калоричността на горивото, виж си сертификата, ако имаш. По мои наблюдения, реалната калоричност на въглищата, които съм купувал и горил в последно време е около 6,2-6,4 kwh/kg. Последната промяна е в настройките на вентилатора, те зависят от мощността му, от тягата на комина, от атмосферните условия и т.н. Вече настройки на температура на котела, на отоплителните кръгове, на БГВ и други са според твоите предпочитания и изпълнението на отоплителната инсталация.
papagala - напреднал
съб авг 15, 2020 8:56 pmВалтер Желязков написа:
Krassiksm, добре дошъл в отбора!
Първо сподели коя ти е версията на софтуера, последната стабилна на сайта на Тимел е 2.37.
Задай заводски настройки, обикновенно са за 25 kw. Промени може да има на капацитета на шнека, вече е писано как да си го засечеш и изчислиш. На три горелки с този размер на фракцията съм имал 13 кг. Следващата промяна е при калоричността на горивото, виж си сертификата, ако имаш. По мои наблюдения, реалната калоричност на въглищата, които съм купувал и горил в последно време е около 6,2-6,4 kwh/kg. Последната промяна е в настройките на вентилатора, те зависят от мощността му, от тягата на комина, от атмосферните условия и т.н. Вече настройки на температура на котела, на отоплителните кръгове, на БГВ и други са според твоите предпочитания и изпълнението на отоплителната инсталация.
Здравейте, и аз ще имам нужда от малко помощ. Благодарение на форума си изградих отоплителна системаViadrus 6 секции, екоенергия 25 с Timel skzp02 F ,още не е палена. Първо мисля да ъпдейтна софта и искам да си купя кабел,разбрах,че не всички стават. https://www.senetic.bg/product/UC232A-AT този подходящ ли е ? Или дайте съвет кой и откаде да купя.
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 61

Тема "Контролер SKZP-02 настройка и съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: