• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VelinPetrov - специалист
Няма ли колега с такъв котел да погледне дали може да се разменят вратичките ?
LazarGanev - "Велик майстор"
До колкото си спомням не може
VelinPetrov - специалист
След разговор с Ерато се оказа че МОЖЕ да се направи с горелката отдясно и то доста лесно и елементарно :)
jabata - специалист
Вратата с горелката може да се сложи отдясно без проблем, но другата врата неможе. Тази с горелаката се обръща без проблеми, защото е симетрична. Но другата, има една клапа за въздух, която е асиметрична.
Като слагаш пелетната горелка отдясно трябва да завъртиш самата горелка на 180 градуса и си готов.
VelinPetrov - специалист
Другата вратичка аз ще си я преработя ;)
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, добре де, ама котелния термостат как ще управлява клапата за въздух? Или смяташ да управлява клапата на горния капак?
filmatoplo - майстор
Този котел по начало си е сбъркан, някъде даже пише чешки - аре бе.
jabata - специалист
Ако ще го кара само на пелети, може. Но вратата за дърва да се обръща е невъзможно. Защото котелния термостат няма как да я управлява.
Иначе че е сбъркан съм много съгласен. Отзад си има табелка на която пише на чешки. Незнам какви са отношенията на Ерато с производителя, ама нещо не са съвсем читави. Продават го за български, но отзад има табелка на чешки, на която обаче е изписана марката под която Ерато го продават. Абе въобще, куче влачи диря няма. Но иначе за едно го признавам, бункера за дърва е достатъчно голям, и в това отношение е по-удобен от Bosch. Но другите неща, малко куца.
VelinPetrov - специалист
Колеги в кои неща куца ? Какво според вас не му е наред ? Кой котел и защо бихте препоръчали вместо този в този ценови клас ? Тоест до 3300 лв. макс 3500 ? Държа да е комбиниран, чисто пелетни не искам.
П.П. За вратичките, ходих да го видя на живо и знам точно как ще я направя вратичката за дърва да е отляво и да си се закачи клапата да се управлява както си трябва ;) Дайте мнения и инфо по другите въпроси.
VelinPetrov - специалист
Колеги ? Отговор на въпроса ?
Интересува ме понеже съм се спрял на този котел, да знам за какво става въпрос.
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 65

Тема "пелетен котел Bisolid SAVER C" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: