• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
geniya - специалист
Горелката трябва да влезе в Standby след suspend-a, чак тогава изкача това съобщение преди това НЕ.Ако продължи от suspend-a към Р3, Р2 или Р1 няма такова съобщение.В момента в който и изтичат 60мин. в suspend и тогава излиза.Нали е ясно?
Важното е, че на другия ден стартира отново.Според мен е софтуер. :partyman:
filmatoplo - майстор
:) Ясно защо не съм виждал надписи , след влизане в суспенд -никога не съм седял 60 минути при тлеещ котел -какво да диря там :wink: .При монтажа на следващата горелка -ще симулирам това като намаля времето на суспенда и ще изчакам при котела докато загасне :lol: .Когато го спомена помислих че и в суспенд го изписва .Искам да ме разберете правилно -когато тествам горелката обикновено я настройвам за първоначален пуск на пелети , за температурата на водата , за не падане на червени пелети , въздух ако е необходимо ,и още 1-2 неща като помпи и отметки , тествам стоп и пуск по стаен термостат , като понатрупа пепел в камерата намалям първоначалната доза и вдигаме стайния термостат в хола -след 10 тина минути горелката влиза в суспенд и аз си тръгвам , затова не съм регистрирал надписи -които по принцип не трябва да ги има ей така по никое време :wink: .
geniya - специалист
N@N написа:
Той надписа при мен излиза чак когато горелката се изгаси.
Правоъгълничето с "Т" си го има но след режима Suspend изписва OFF което се редува с "Temperature" .
Няма индикация за грешка или звуков сигнал и горелката нормално си продължава работа при сигнал от термостата.
Сага като е топло и през деня изобщо не включва горелката след като сутрин вдигне температура в стаите, така че има време да премине през всичките режими и да се изключи.

Та не знам дали има проблем или в ръководстовто не е отразено както трябва но:
от site на Грейко този PDF
стр.34

"Temperature - горелката е изключена поради превишаване на максимално
допустимата температура на котела (80ºC)"

"Thermostat - горелката е изключена по сигнал от стайния термостат"

Със сигурност температурата на котела не е превишила 80 градуса при мен защото вчера бях до котела когато термостата го изключи и стрелковият уред на котела и отчитането на горелката показваха 60 градуса.

Въпросът е някой виждал ли е надписа "Termostat" и ако да може ли да види софтуерната версия на горелката?

Ей това се опитвам да обясня 2страници писане за 3дни :lol:
filmatoplo написа:
Гледам разбира се , след като термостата подаде команда за изключване на горелката -на екрана се показва индикация правоъгълниче с буква в него Т - само това , и горелката влиза в Суспенд .При обратен сигнал на термостата за старт -индикацията изчезва и горелката влиза в режим или да реди степени ако има жар или се подготвя да пали отново ако няма жар :wink: .Ако през нощите на някой клиент му е писало нещо , и никой не е обърнал внимание -това е др въпрос , нямам обаждане за авария и проблем по въпроса .
Като ти казвам че не гледаш, не гледаш.Щом си тръгваш, клиентите ти още по-малко пък гледат.
geniya написа:
N@N написа:
При мен версията е:

NPBC-V3M-GR
ver. 1.3/1.2

Горелката я взех преди месец.

filma и Лазар при вашите монтажи винаги ли изписва "Termostat" когато сработи термостата?
Сега ако кажат, че са забелязали изобщо, ама изобщо няма да им повярвам. :yawinkle:
filmatoplo - майстор
:-D Мисля че си върша работата както трябва -за монтаж , пуск , настройки , ти чу какво ти отговориха от фирмата по въпроса за надписа , аз ли съм сега причината че не спя при котела :wink: .Да не се хабим за глупости ами дайте да видим как се държи горелката -вие като клиенти как я виждате , хубава , лоша , икономична (това зависи от мн неща де ) -абе да разискваме продукта от към функции , надежност и ефективност . :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Аха, ясно, значи този надпис "Temperature" излиза на екрана след като приключи режима суспенд и горелката изгасне поради достигната температура - било то стайна или котелна. Аз, както писах по-рано, имам спомен че веднъж ми излезе този надпис - тогава котелът подмина 80*С тъй като филтърът беше задръстен и нямаше циркулация. По стйна температура обаче е по-често влизането в суспенд и то особено в това топло време и особено ако радиаторите са преоразмерени. Така, че явно това е нещо нормално, а не е индикация за някакъв проблем. А иначе - горелките, които съм монтирал са имали 3 версии на софтуера - 1.0/1.0, 1.2/1.1 и 1.3/1.2 - при последната и платката е различна
geniya - специалист
geniya написа:
И тази вечер след загасянето на горелката излезе на дисплея temperature.При загасяне на температурата на котела беше 50оС, горелката показваше 43оС, в стаите беше 25,2оС.Горелката мина от Р1 в suspend и загаси.Докато беше в suspend тази temperature я нямаше на дисплея.Чак като мина 1час в изчакване и мина в standby излезна temperature на дисплея.Според описанието трябва да изпише Thermostate вместо temperature :? Проверих тръбата за пелетите чисто студена, в горивната камера пелетките едвам тлееха в червено, котела като цяло беше на 40оС.Уж всичко е ОК, но това temperature на дисплея ме побърква.Може така да си е фабрично зададено... :?
И сега ако кажете, че не съм го писал преди 2дни :?
geniya - специалист
filmatoplo написа:
:-D Мисля че си върша работата както трябва -за монтаж , пуск , настройки , ти чу какво ти отговориха от фирмата по въпроса за надписа , аз ли съм сега причината че не спя при котела :wink: .Да не се хабим за глупости ами дайте да видим как се държи горелката -вие като клиенти как я виждате , хубава , лоша , икономична (това зависи от мн неща де ) -абе да разискваме продукта от към функции , надежност и ефективност . :)
Днес, да се похваля според мен я настроих да гори както трябва, образува се ясна подкова от червени пелети на 1,5-2см преди изгорелите пепеливи и загаснали, вече седящи на ръба пелети преди да паднат. Огъня гори много добре с почти бял цвят, светломера показва 180-188, това и на трите степени.По показанията на сондата на мултицета, измерената температура на повърхността на гофрето е в диапазона на 69оС до 54оС.Това е от Р3 към Р1.Естествено че в средата на гофрето газовете са по-горещи, но едва ли е по-висока от 100-110оС като цяло.Това е след монтажа на ламаринка във Виадруса, като оттам явно се вдига КПД с някой друг процент.Утре ще премеря всичко отново като махна ламаринката :) .
filmatoplo - майстор
:) Генийче , моля те кажи ми колко ти е F load и цифрите на Р3 , Р2 , и Р1 , както е въздуха на трите степени , знам че всичко зависи от пелетите -но да си водя статистика в какви граници варират нещата :) .
geniya - специалист
Това ми са настройките в момента:
Дано да съвпаднат на някои пелети, тяга и т.н.

Cleaning setup
Fan 20sec
Cleaner 1sec
Statrting setup
Retries 3
F.Load 90sec
Heater 00sec
46% 4min
Fan 42% 6min
Unfolding setup
Time 1 30sec
Time2 50sec
Power 2
Burning Power
oC
P3 dT 8
P2 dT 4
P1 dT 0
Setup P3
Load 3.3sec
Cycle 20sec
Fan 50%
Setup P2
Load 2,4sec
Cycle 20sec
Fan 44%
Setup P1
Load 1,9sec
Cycle 25sec
Fan 40%
Suspend
Fan 5%
Suspend Time
Max 60min
Supplier Mode
Variable да
Fixed
Duty 120%
IR Level Setup
> 70/10s
< 10/90s
ico_3 - специалист
Абе вие направо ме разбихте чак ме е страх да я запаля тая моята горелка нямам техническо образование :-D
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: