• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
transportna - специалист
Добре дошъл в отбора с контролери на Тимел. Още на стр. 13 сме разисквали видовете кабели, които стават. Да този кабел, към който си дал линка ще ти свърши работа. Лично аз съм ползвал такъв служебен 2-3 пъти, но съм си закупил по-евтин вариант на Манхатън. Успех!
papagala - напреднал
ср сеп 16, 2020 2:41 pmtransportna написа:
Добре дошъл в отбора с контролери на Тимел. Още на стр. 13 сме разисквали видовете кабели, които стават. Да този кабел, към който си дал линка ще ти свърши работа. Лично аз съм ползвал такъв служебен 2-3 пъти, но съм си закупил по-евтин вариант на Манхатън. Успех!
Благодаря,има още много за правне ,но се надявам с ваша помощ да се справя.
Krassiksm - напреднал
съб авг 15, 2020 8:56 pmВалтер Желязков написа:
Krassiksm, добре дошъл в отбора!
Първо сподели коя ти е версията на софтуера, последната стабилна на сайта на Тимел е 2.37.
Задай заводски настройки, обикновенно са за 25 kw. Промени може да има на капацитета на шнека, вече е писано как да си го засечеш и изчислиш. На три горелки с този размер на фракцията съм имал 13 кг. Следващата промяна е при калоричността на горивото, виж си сертификата, ако имаш. По мои наблюдения, реалната калоричност на въглищата, които съм купувал и горил в последно време е около 6,2-6,4 kwh/kg. Последната промяна е в настройките на вентилатора, те зависят от мощността му, от тягата на комина, от атмосферните условия и т.н. Вече настройки на температура на котела, на отоплителните кръгове, на БГВ и други са според твоите предпочитания и изпълнението на отоплителната инсталация.
Здравейте , Не съм писал тъй като времето беше топло, сега захладня и реших да запаля котела с новата придобивка Горелка "Екоенергия". 25 kw
Ще може ли да ми помогнете с настройка на котел viadrus u22 - 29.5 квт повдигнат на кутия. С контролер Тимел е 2.37.
Системата ми е отворена от най простите. От котела тръгва с 2'' цола тръба. Имам и две помпи една за отопление и една за бойлера.
Два дни беше по хладно и реших да го запаля но нещо не мога да се справя с настройките. Въглища фракция 6-20мм. в чували фабрично запечатани дават ги 6200 Kcal/kg
Имам поставени и чугунени плочи но при работа много са високи димните газове около 130 и нагоре градуса.Преди като го палех ръчно с донбаски въглища сгурията беше като пясък толкова ситна след изгаряне.
Ако някой има същия котел ще може ли да сподели настройките.
filmatoplo - майстор
:wink: Ти си супер 130 гр ,колко по надолу.
Krassiksm - напреднал
пет окт 02, 2020 2:04 pmfilmatoplo написа:
:wink: Ти си супер 130 гр ,колко по надолу.

Не знам при автоматично горене колко трябва да са градусите, но като чета всеки казва колко но малко толкова по добре, та ми се видяха много
За първи път го ползвам в автоматичен режим и не съм наясно с процеса на горене.
Само да кажа че шнека не съм го замервал сложих на 13 кг ,че бункера го бях напълнил със 100 кг. В предният пост Валтер беше споменал че на три горелки е замервал, и неми се вадеха въглищата.
Валтер Желязков - специалист
130 градуса на моменти или средна стойност за период от 2, 6 или 12 часа?
По инструкция се препоръчва измерване, ако не е направено се започва с база 15 кг. за час.
Защо да вадиш въглища от бункера?
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Моето измерване на такава горелка показва точно 16,75кг./ч.
Krassiksm - напреднал
пет окт 02, 2020 4:38 pmВалтер Желязков написа:
130 градуса на моменти или средна стойност за период от 2, 6 или 12 часа?
По инструкция се препоръчва измерване, ако не е направено се започва с база 15 кг. за час.
Защо да вадиш въглища от бункера?
Разбрах как става. Утре ще изчистя сгурията в котела, ще запълня короната да е наравно с въглища засичам за една минута и пускам шнека после събирам въглищата меря ги и смятам колко за 1час, да речем за една минута паднат 100гр. въглища ги умножавам по 60мин. и получавам колко е за един час.
Правилно ли съм сметнал.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Ти пък за една минута. Така грешката си ще я умножиш по 60.
Пусни за 5-6 мин. поне.
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 61

Тема "Контролер SKZP-02 настройка и съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: